Despre asistentul medical şi Uniunea Europeană, la Caransebeş

 asistentul medical

Vineri, 13 octombrie, în Amfiteatrul Colegiului Naţional „C.D. Loga” din Caransebeş a avut loc Simpozionul Internaţional „Asistentul medical în Uniunea Europeană, prezent şi perspective”. Manifestarea a fost organizată de Şcoala Postliceală Sanitară „Banatul” din municipiu, în parteneriat cu Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” din Petroşani, la acţiune participând invitaţi din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, membri ai Consiliului Director al Uniunii Naţionale pentru Dezvoltarea Învăţământului Privat Preuniversitar din România, reprezentanţi ai Inspectoratelor şcolare din ţară, ai şcolilor partenere din Uniunea Europeană, precum şi directori, profesori şi elevi din Şcoli postliceale sanitare.

Managerul Şcolii Postliceale Sanitare „Banatul”, Ion Georgescu, a vorbit despre faptul că organizarea simpozionului se datorează unei hotărâri luate în urmă cu patru luni, după o vizită efectuată la o unitate de îngrijire din Erfurt, în Germania, în perioada în care negocia un contract de colaborare prin care şcoala caransebeşeană va trimite elevi care vor face practică în cadrul acelei clinici. „Ca urmare, am concluzionat că este necesar să facem o analiză a stadiului în care ne aflăm în prezent, privind pregătirea asistenţilor medicali pentru a putea să facă faţă cerinţelor pieţei muncii din Uniunea Europeană, şi nu numai. Să vedem dacă pregătirea pe care o facem în prezent corespunde cerinţelor pieţei muncii şi, de asemenea, să tragem concluzii, pentru a vedea ce avem de făcut în viitor”, a mai spus Ion Georgescu.

Managerul Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Petroşani, Gabriela Stanca, a apreciat iniţiativa omologului său caransebeşean, adăugând că, de patru ani, cele două instituţii de învăţământ sunt partenere cu o şcoală similară din Montisio, Portugalia, ai cărei reprezentanţi au fost invitaţi la acest simpozion.

modelmic2

Prezent la Colegiul Naţional „C.D. Loga”, la o masă rotundă în care s-au luat în discuţie problemele învăţământului privat din regiunea Vest, Radu Ştefan, preşedintele Uniunii Naţionale pentru Dezvoltarea Învăţământului Privat Preuniversitar din România, i-a invitat pe toţi cei de faţă să vă afiliaţi Uniunii. „Mă bucur că aveţi parteneri internaţionali atât de importanţi, am avut o discuţie cu directorul şcolii din Montisio şi am aflat cum se desfăşoară învăţământul postliceal privat acolo, într-o mai bună comunicare cu autorităţile locale şi cu Statul, şi avem foarte multe de învăţat de la partenerii europeni, lucruri care ne vor pune şi pe noi pe o direcţie bună, pentru că trebuie să ieşim din acest sistem închistat, care, din păcate, nu s-a schimbat prea mult în ultimii 25 de ani”, a adăugat Radu Ştefan.

Constantin Nicolaescu, inspector general-adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, a vorbit despre satisfacţia pe care o simte văzând că la Caransebeş s-a reuşit organizarea unei asemenea acţiuni. „Dragi elevi, beneficiarii întregii activităţi desfăşurate la nivelul unităţilor de învăţământ postliceal particular sanitar sunteţi dumneavoastră. Toate eforturile făcute de manageri, de cadrele didactice, nu sunt suficiente, ele trebuie completate de eforturile pe care trebuie să le depuneţi dumneavoastră, deoarece vă veţi dedica activitatea unei porfesii nobile, care trebuie făcută cu dragoste, dar şi cu înţelepciune şi profesionalism, şi puteţi să fiţi siguri că oricând vom fi alături de dumneavoastră, la nivelul conducerii Inspectoratului Şcolar, şi nu numai, alături de cadrele didactice şi de conducerile şcolilor”, a mai spus Constantin Nicolaescu.

Cătălin Pâslaru, inspector general în Ministerul Educaţiei Naţionale, le-a vorbit, la rândul lui, participanţilor la acest simpozion. El a menţionat că ceste manifestări ajută ministerul atunci când, prin politicile educaţionale, încearcă să fie parte în procesul educativ, iar aceste simpozioane internaţionale, prin comunicările susţinute, demonstrează nu numai reprezentanţilor români, ci şi partenerilor străini, potenţialul de care dispune ţara noastră.

În cursul după-amiezii au avut loc sesiunile de comunicări.

Sâmbătă, 14 octombrie, participanţii la simpozion vor pleca într-o excursie la Orşova, apoi în croazieră pe Dunăre, şi vor vizita Muzeul Hidrocentralei Porţile de Fier I.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei