Destinație de vacanță: Băile Herculane! Primarul Cristian Miclău vă invită să redescoperiți stațiunea balneară milenară!

primar Miclau balneara Herculane

Trei noi locații hoteliere de 4 **** stele în stațiunea Băile Herculane, anunță primarul Cristian Miclău! După ce turiștii au avut bucuria de a se caza în condiții de 4 stele la complexurile hoteliere Afrodita și Diana, iată că alte hoteluri și-au deschis recent porțile pentru cei care poposesc în stațiunea termală de pe Valea Cernei iar turiștii vorbesc că le-ar fi depășit pe acestea din mai multe puncte de vedere.

Grand Hotel Minerva, cu o capacitate de aproape 200 de camere, oferă condiții de cazare excelente, se ridică la nivelul unei clasificări de 4 stele și satisface dorințele chiar și a celor mai pretențioși turiști, cu o gamă largă de servicii high level, bază de tratament, relaxare și spa.

Tot de o clasificare 4 stele beneficiază și pensiunea Dimitrios de pe Valea Cernei, cu 9 camere disponibile cu pat matrimonial și un apartament dar și Pavilionul 12 – în imediata apropiere a hotelului Cerna – fiind în curs de finalizare la ultimele detalii.

„Ne bucurăm pentru că nivelul de clasificare pentru unitățile hoteliere din Băile Herculane a crescut și astfel s-a ridicat standardul și gradul de confort de care pot beneficia turiștii care vin în stațiune. De alfel, numărul de turiști a crescut în ultimii ani, un semn bun pentru stațiunea Băile Herculane, la care un aport semnificativ îl au chiar aceste noi unități hoteliere deschise.”

Primarul orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău, continuă să fie preocupat de reabilitarea infrastructurii în zonă, de restilizarea zonelor verzi și a spațiilor de relaxare din orașul de pe Cerna.

„Lucrăm în această perioadă la trotuarul dintre hotelul Geta și Podul Roșu, care este aproape finalizat, fiind acum la faza turnării covorului asfaltic. Sperăm ca acest proiect să fie finalizat în următoarele zile. Trotuarul va fi reabilitat, vor fi montate în alveole băncuțe, stâlpi de iluminat, coșuri de gunoi și sperăm că toate acestea vor schimba în bine imaginea acestui tronson”, ne-a declarat primarul stațiunii Băile Herculane, Cristian Miclău.

Desigur, pentru administrația din Băile Herculane vor urma și alte proiecte de reabilitare care vor produce schimbări necesare și așteptate de către locuitori dar și de către turiștii care apreciază stațiunea milenară și revin aici de ani de zile și chiar de decenii.

Primarul Miclău luptă și cu vocile care „promovează” doar elementele care conferă o imagine negativă stațiunii Băile Herculane, fără a lua în seamă eforturile care se fac pentru schimbarea la față a acestor locuri, șeful administrației considerând că în spatele acestor reportaje ar putea fi chiar o campanie media, finanțată de alte stațiuni termale cu scopul de a pune în umbră stațiunea descoperită de soldații romani pe râul Cerna.

Grand Hotel Minerva

Băile Herculane – stațiunea adorată de Împărăteasa Austriei, Sissi!

Certificarea documentară a staţiunii Băile Herculane datează din anul 153 d.Hr, când se pare că era într-o plină perioadă de înflorire, ceea ce înseamnă că a fost întemeiată înainte de această dată. Şi există mai multe ipoteze ale specialiştilor care susţin că însăşi Împăratul Traian ar fi ctitorul acestei staţiuni, monezile cu chipul acestuia descoperite pe raza staţiunii ducând la această supoziţie.

Legenda spune că romanii au descoperit izvoarele termale cu ajutorul cailor. „La Castrul Praetorium de la Mehadia, Cohorta a III-a Delmatarum şi-a cantonat trupele şi au lăsat caii liberi pe Valea Cernei. Caii, plini de răni şi de boli, veniţi după îndelungi războaie şi campanii, s-au îmbăiat instinctiv în apa primului izvor termal care este Izvorul Venera. După un timp soldaţii au văzut că aceste animale s-au refăcut. Au raportat superiorilor şi atunci administraţia romană a decis să întemeieze aici, pe Valea Cernei, o staţiune devenită în scurt timp faimoasă în toate colţurile Imperiului roman

Stațiunea Băile Herculane are un total de 15 izvoare termale și minerale care sunt folosite în exclusivitate pentru tratarea pacienților, majoritatea cu probleme reumatice sau nervoase. Izvoarele sunt insă și ele de mai multe feluri: termale fierbinți cu conținut de sulf, sodiu, clor, magneziu, calciu sau oligoelemente iar acțiunea lor este dublată de aerul ionizat negativ și atmosfera din jurul localității.

herculane

Sergiu TABAN

 

 

 

Stiri similare

6 Comentarii

 1. zero

  Legenda spune că gâştele au salvat Capitoliul (şi templul lui Jupiter) de atacul nocturn al galilor asupra Romei.
  Nu ştim dacă şi caii făceau baie în locul soldaţilor romani. Posibil.
  Cert este că administraţia românească (păcală şi tândală) nu se dovedeşte capabilă nici măcar să întreţină clădirile “moştenite” de la administraţia austriacă.

  Raspunde
 2. Stefan

  Primarul asta e un mare nesimțit. Am fost vara asta la Herculane si stațiunea arată jalnic, gunoaie, mizerie, câini vagabonzi. Toată stațiunea arată rău, si centrul vechi si restul. Primăria nu a făcut mai nimic. Păcat.

  Raspunde
 3. Adrian

  Buna ziua, în afară de hoteluri aproape tot ce tine de primărie este praf. Parcul din fata hotelului Dacia nu este renovat cred de 30 de ani, nu se pot plimba copiii cu bicicletele, trotuarele abia acum se apuca de ele, iar cireasa de pe tort este asfaltul din centru de la statuie, care este ca dupa razboi, plus multe alte zone care arăta deplorabil.

  Raspunde
 4. Nicolae

  IN-COM-PE-TEN-TA si bătaie de joc…asa poate fi descrisă atitudinea administrației locale din Herculane..să ai așa stațiune in administrare și să nu fi in stare sa faci ceva pentru binele comunității și a turiștilor ce străbat sute de km pentru renumele apelor termale care….la cele mai multe locații de cazare sunt inexistente.Pacat…statiunea arata sinistru !

  Raspunde
 5. Petroiu Viorel

  Am fost in luna iulie, mizerie de nedescris, se observa o prea mare preocupare pt clasificarea hotelurilor, cand de fapt trebuie facuta curatenie, gunoi peste tot, pacat de zestrea de care dispun dar nu stiu sa o administreze.Rusine sa va fie celor care va ocupati de administrare.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei