DIICOT i-a luat pe sus pe contrabandiștii de țigări! Peste 330.000 de țigarete, confiscate!

modelmic

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 28 de percheziţii în mai multe județe, printre care și Caraș-Severin.

Peste 330.000 de ţigarete, 50.000 de euro şi 30.000 de lei au fost ridicaţi de poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T., în urma unei acţiuni care a vizat destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

În cauză au fost efectuate 28 de percheziţii pe raza judeţelor Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, fiind puse în executare 20 de mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă.

În noaptea de 7 spre 8 iulie 2015, membrii grupării au fost depistaţi de poliţişti pe raza judeţului Cluj. Întrucât aceştia au încercat să fugă, poliţiştii din Cluj au colaborat cu poliţiştii din Alba, care i-au prins în oraşul Aiud, având asupra lor 335.400 de ţigarete.

De asemenea, în urma unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost depistat liderul grupului infracţional, care avea asupra sa 50.000 de euro şi 30.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată de membrii grupării, în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române, al S.R.I. şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice din Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara, luptători de acţiuni speciale, lucrători D.G.A. şi jandarmi.

 

Alexandra JURCA

Foto: ziaruldeinvestigatii.ro

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei