Din online, în aer liber! Curtea muzeului din Reșița, scenă pentru primul spectacol de teatru de după izolare!

t

Actorii Teatrului de Vest sunt pregătiți să revină pe scenă și nu oricum, ci cu un spectacol în premieră. Și asta nu e tot, pentru că spectacolul va fi jucat altfel decât eram obișnuiți. Mai exact, aceștia vor interpreta în aer liber, în curtea Muzeului Banatului Montan din municipiu.

În perioada de restricții actorii au repetat în online, cu regizorul, pentru spectacolul „O noapte furtunoasă” – comedie (în patru tablouri) de Ion Luca Caragiale.

Actorii acum știu textul, decorurile sunt gata, costumele sunt gata, urmează doar să îl adaptăm pentru spațiul deschis, și anume, împreună cu Flavius Bozu, directorul muzeului, în curte am găsit un spațiu și vom da premiera, sperăm pe 3 iulie, chiar în curtea muzeului.

Va fi o colaborare atât cu muzeul, cât și cu biblioteca, pentru că înaintea premierei propriu-zise, o să vernisăm o mică expoziție despre Caragiale, despre toată opera lui și în special va fi axată pe „O noapte furtunoasă” în funcție de materialele pe care le vom găsi. Va fi o mică expoziție Caragiale în holul muzeului și apoi premiera în curtea muzeului”. ne-a declarat Florin Ionescu, directorul Teatrului de Vest din Reșița.

Alegerea acestui spațiu pentru un spectacol de teatru a fost necesară pentru a respecta măsurile impuse ca urmare a pandemiei.

În „O noapte furtunoasă” majoritatea scenelor sunt în 2-3 personaje, deci vom respecta toate condițiile legate de distanțarea socială, urmând ca scenele cu mai multe personaje să le repetăm în spațiul de afară, adică la muzeu. Dar cele în 2- 3 personaje le vom putea repeta pe scena teatrului pentru că vom putea ține distanța. Evident, regizorul va adapta totul la restricțiile actuale, inclusiv decorul va fi adaptat”, a precizat directorul teatrului reșițean.

Îndrăgostiții de teatru spun că așteaptă cu nerăbdare reluarea spectacolelor.

muz

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei