Din perlele aleşilor sau noaptea minţii în varianta de Dâmboviţa

 

modelmic

Cu aleşii noştri ne-am obişnuit, mde, noi i-am ales, mai mult sau mai puţin, cu adevăratele perle scoase pe guriţele lor de diverşi deputaţi sau senatori, suntem la fel de obişnuiţi, chiar dacă, aşa cum stă bine romanului, facem haz de necaz.

Şi nu de puţine ori am văzut prin media unele declaraţii ale potentaţilor de Dîmboviţa, care, dacă nu te lasă cu gura căscată, te umflă de râs… Nu ne mai miră absolut nimic la EBA, cred că vă aduceţi aminte de „succesurile” acesteia în politică, sau de marele europarlamentar, Cristian Preda, care , în viziunea sa crede că „florile înfrumuseţesc casa”!…. Nu mai vorbim de Valerică Zgonea, ăsta e şi mai tare, că doar a fost coleg cu Mihai Viteazul!… Şi dacă Mihai Viteazul era coleg cu Zgonea, e clar, stânga are tradiţie în ţărişoara asta…. De cealaltă parte a eşichierului politic, nu poţi să nu îţi aduci aminte de tante Roberta Anastase, aia care a afirmat, nici mai mult nici mai puţin că ea, poate nu ştie să numere, dar nici nu pretinde asta!….

Mai ieri am văzut o ştire , iar dacă e adevărată, cel care a scos pe gură o asemenea inepţie, adică un deputat PSD, înseamnă că suntem întradevă un popor de umorişti. Păi a zis deputatul cu pricina, că ar trebui modificată infracţiunea de viol în Codul Penal, în sensul că, dacă victimă nu rămâne însărcinată, atunci infracţiunea în sine nu există!…. Se poate mai mult de atât ?!?!……

Dar, de departe cel care a scos perla perfectă luna aceasta, a fost, nimeni altul decât Marius Dunca, ministeriabilul de la Tineret şi Sport. Spune domnia sa, că în anul ce urmează intenţionează să limiteze pragul rentelor viagere pentru sportivii medaliaţi la Olimpiade şi Mondiale, la vîrsta de 30 de ani. Adicătelea cum, zice ministrul, unul care a câştigat medalii la Olimpiade, se lasă de sport şi beneficiază de rentă viageră toată viaţa, chiar dacă abandonează sportul de performanţă la 30 de ani, lucru illegal în viziunea ministrului. O fi aşa cum zice Dunca, într-o mână, o fi fost şi ministrul vreun sportive de performanţă şi a văzut ce uşor e să câştigi o medalie la Olimpiadă!

Ştie ministrul cum e să faci performanţă, câtă muncă trebuie să depui să ajungi în vârf şi mai ales, câtă muncă te paşte să rămăî în vârf? Are domnia sa habar de sacrificiile făcute de marii noştrii sportivi, că doar este cunoscut că n-ai casă, n-ai masă şi nici vacanţă până ajungi acolo sus!… Maestre, hai să îţi dau un exemplu, da` să nu te îneci, dacă ne gândim numai la marele nostru campion, Feri Vaştag, bănuiesc, domnule ministru, că ştii cine este Francisc Vaştag, păi până pe la 30 de ani a luat băiatul ăsta la pumni în cap şi prin ficat, că mătăluţă ţi-ar trebui vreo 4 mandate de deputat, doar să numeri pumnii încasaţi de Feri! Dar mă gândesc că erai tare mândru că eşti contemporan cu el, atunci când, pe tot mapamondul, imnul nostru îi cânta marelui sportiv la cap, practic imnul ăla era cântat şi pentru dvs., domnule ministru !

Şi când mai afirmaţi că statul român investeşte în sportivul roman din faza de juniorat, lăsaţi-o baltă! Chiar nu vedeţi unde este sportul românesc în prezent ? Cu un singur lucru sunt de acord cu dvs., da, marii sportivi au venit din zona rurală! Cât spirit de observaţie aveţi…… Lăcrimez….

 

Adi NICA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei