Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a făcut inventarul: peste 5.200 tone de nisip și sare, în depozitele firmelor de deszăpezit

modelmic

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a transmis operatorilor responsabili cu activitatea de deszăpezire pe drumurile județene ordine de intrare în bază cu toate utilajele din dotare, având în vedere atenționările cod galben și portocaliu emise de meteorologi. Conform datelor transmise de DDJ, în depozitele firmelor de deszăpezit există la ora actuală peste 4.700 de tone de nisip și peste 500 de tone de sare.

Pe DJ 582 Reșița – Brebu Nou și DJ 582 E Prislop – Semenic se intervine, în funcție de condițiile meteo, cu următoarele  utilaje: autotoutilitară pentru revizie și patrulare – 1 buc.; autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor – 3 buc.; încărcător frontal – 2 buc.; autofreză – 1 buc.; tractor/buldoexcavator cu cupă sau lamă – 1 buc.; autogreder – 1 buc..

Pe DJ 608 A Caransebeș – Muntele Mic operatorul este pregătit pentru activitatea de deszăpezire cu următoarele utilaje: autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor – 1 buc.; încărcător frontal – 1 buc.; autofreză – 1 buc.; tractor/buldoexcavator cu cupă sau lamă – 1 buc.; autogreder – 1 buc.”, se arată într-un comunicat transmis de DDJ.

De asemenea, Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin a solicitat tuturor companiilor de deszăpezire o situație a stocurilor de material antiderapant. Conform datelor transmise, în acest moment există în depozite 4.736 de tone de nisip 502 tone de sare, cu posibilitare de suplimentare a cantităților la nevoie.

La această oră toate drumurile județene sunt deschise circulației publice, în zonele montane traficul desfășurându-se în condiții de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80 cm pe Muntele Mic și  70 cm pe Semenic. Operatorul care acționează pe tronsonul Prislop-Semenic a semnalat căderi de arbori pe partea carosabilă, însă pe parcursul zilei se va acționa pentru îndepărtarea acestora.

Citește și Cod portocaliu de ninsoare și viscol în zona de munte a județului Caraș-Severin! Vizibilitate sub 50 de metri

foto: monitorulcj.ro

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei