Directorii școlilor din Reșița au primit „binecuvântarea” Primăriei! „Nu contează cât de bun profesor ești, ca să conduci o școală trebuie și altceva”

modelmic+editorial

 

Directorii liceelor, colegiilor, școlilor și grădinițelor din Reșița au fost prezenți astăzi la sediul Primăriei Reșița, acolo unde primarul Ioan Popa le-a înmânat personal contractele de management administrativ-financiar, semnate în prealabil de fiecare în parte.

 

Evenimentul a fost unul semi-festiv, după cum a explicat primarul Ioan Popa, cel care a încercat pe tot parcursul întâlnirii să îi responsabilizeze și mai mult pe directorii unităților de învățământ din oraș pentru a reuși să se gospodărească singuri ca la carte în noul an școlar care bate la ușă.

„Nu contează cât de bun profesor ești în momentul în care ai o funcție de conducere, pentru că să administrezi un liceu sau o școală presupune și altceva și sper ca fiecare dintre directori să conștientizeze acest lucru. Pe această funcție ai de-a face cu facturi la căldură, curent, gaz, apă, gunoi, te confrunți cu burlane care curg, pâinea și cornul, chiulul de la școală, sunt probleme cu totul și cu totul altele decât cele ale unui dascăl. Am încercat să îi conștientizez de faptul că trebuie să lase la o parte meseria lor de bază de dascăl și să învețe să își gospodărească foarte bine instituția pe care o gestionează.

Am dorit să înmânăm contractele de management financiar și administrativ într-un cadru semi-festiv și pentru a-i responsabiliza mai mult cu privire la rolul pe care îl au și la ce înseamnă să administrezi o școală. Destinul copiilor care se educă în aceste instituții de învățământ e în mare măsură în mâinile lor”, explică primarul Ioan Popa.

Edilul le-a promis directorilor de școli că Primăria va încerca să le fie alături de fiecare dată când vor avea vreo problemă de natură financiară, și nu numai, în limitele resurselor locale disponibile.

„După înmânarea acestor contracte care au fost semnate și de noi, și de ei, și au fost înregistrate la Primărie am discutat pe chestiuni tehnice despre cum putem să îi sprijinim acolo unde mai au probleme și i-am asigurat că vom fi alături de ei”, a adăugat edilul-șef.

Pe lângă contractul de Management Administrativ-Financiar, au fost semnate astăzi și contractul de Administrare și Act Adițional, fişa contabilă a bunurilor (clădiri şi terenuri), fişa cu privire la datele imobilelor, extrasele CF în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ preuniversitar de stat precum şi punctele termice, respectiv CT-urile care deservesc aceste imobile.

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “…trebuie să lase la o parte meseria lor de bază de dascăl…”
    Normal. Prin concedierea de dascali si elevi, scoala va aduce profit primariei.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei