Directorul Bobar vrea ca în Valea Domanului „perfomanța“ să fie cuvântul de ordine! Doană crede în șansa lui!

modelmic

Directorul executiv al clubului CSM Școlar Reșița, Cristian Bobar și antrenorul echipei CSM Reșița, Leontin Doană, au vorbit pentru prima dată în fața presei despre situația pe care o traversează clubul și echipa de seniori a orașului.

Bobar s-a declarat bucuros de reîntoarcerea după 7 ani în fruntea clubului de la care a plecat ca manager în fotbalul mare, de primă ligă și a transmis că atât de la grupele de copii și juniori, cât și în ce privește echipa de Liga a III-a a orașului își dorește de-acum înainte performanțe notabile. Șeful din Valea Domanului a vorbit și despre primele plecări de la echipă, fiind, până acum, reziliate contractele cu jucătorii Mardare, Curtuiuș și Miranda, dar seria rezilierilor nu se va opri aici. Prin plecările estimate în această fază, clubul va face o economie de 30.000 de lei la bugetul alocat lunar clubului de către primăria Reșița. Proaspătul conducător a făcut cerere pentru 100 de mingi și foițe de toamnă pentru antrenamente la Centrul de Copii și Juniori, ca urmare a faptului că antrenorii acestor grupe s-au plâns de lipsa celor de trebuință. „Ușor, ușor, vreau ca toți copiii care intră pe stadion să arate ca reprezentanți ai unui club cu nume, profesionist. Toate costă bani, de aceea spun, ușor, ușor. În ce privesc performanțele grupelor de juniori și seniori, vom face o reorganizare foarte serioasă, la fel cum va fi și cu personalul administrativ. Îmi place foarte mult disciplina și munca iar de la 8:00 la 16:00 toată lumea să își facă treaba cât mai serios, altfel ne despărțim. Vreau să promovăm doi trei copii din curtea noastră. aici este treaba lui Leo Doană să facă o selecție. Îmi doresc ca CSM Reșița să fie o echipă ca la momentul promovării în 96, o echipă formată în 60-70% din jucători din Reșița și Caraș-Severin“, afirmă Bobar. În discuție au fost aduse și salariile mici ale unor antrenori de la grupele de copii și juniori, 500 de lei nefiind o sumă care poate motiva un antrenor care pregătește o grupă de 15-20 de copii în Valea Domanului. Totuși, Bobar dă asigurări că este vorba de cazuri izolate, antrenorii remunerați cu aceste sume fiind titulari la catedră la disciplina educație fizică și sport.

Se caută copii pentru grupa de fotbal 2012!

„În viitorul apropiat, am de gând să trimit într-un schimb de experiență la un club de renume din țară, care a demonstrat că a reușit în fotbal, mai mulți antrenori de la grupele de copii și juniori, într-un schimb de experiență și acumulare de noi cunoștințe. Îmi doresc să avem performanțe la acest centru iar pe această cale, doresc să anunț părinții, să vină cu copii care iubesc fotbalul și care sunt născuți în 2012 la o preselecție în Valea Domanului, pentru că ne dorim crearea cât mai repede a unei grupe pentru această vârstă. Altfel nu pot să îmi fac piramida“, a declarat Bobar.

Cristian Bobar recunoaște că prezența pe locul 9 a echipei CSM Reșița în clasament, cu doar 13 puncte acumulate în 10 meciuri, în conferă formației reșițene șanse minime la promovare, dat fiind faptul că echipa Șoimii Lipova, de pe prima poziție, nu dă semne de oboseală, acumulând victorie după victorie.

Veștile bune vin chiar de la Leontin Doană, antrenor care consideră că fotbaliștii din lotul gândit de Lolea și Benga, au valoare individuală, dar sunt slab pregătiți din punct de vedere al randamentului la efort fizic, acuzând după minutul 60 o vădită stare de oboseală în teren. Doană este încrezător în potențialul echipei și crede că după o analiză temeinică a lotului de jucători, care se va realiza la finalul turului, va trage linie și va decide pe ce jucători se poate baza în reconstrucția formației CSM Reșița.

„Mai sunt 5, 6 etape iar la antrenamentele mele jucătorii se vaită, ceea ce nu este normal. Chiar și din punct de vedere tactic sunt puțin deficitari. La Ghiroda (meci câștigat de CSM Reșița cu 1-0) am stat cât de cât bine în teren, dar în minutul 60 mi-au spus că au căzut fizic. Sperăm să aducem lumea la stadion prin rezultatele care vor urma. Am lucrat cu jucători din pepiniera proprie care au jucat la nivel județean, dar ne-am făcut treaba. Pentru că s-au impus prin muncă, modestie și multă disciplină. Asta le cer și acum, iar dacă nu suntem disciplinați atât în afara terenului, cât și în timpul jocului, nu vom reuși nimic“, a transmis în mesajul său antrenorul echipei CSM Reșița, Leontin Doană.

Sergiu TABAN   

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei