Dispută deschisă între primarul Popa și consilierii PSD! „Hai să luăm odată parcările, ați înnebunit?”

modelmic

Este oficial. Parcările cu plată de pe raza municipiului Reșița revin în administrarea Primăriei și există mari șanse ca reșițenii să nu mai fie nevoiți să achite taxe pentru acestea, cel puțin până când acestea nu vor fi modernizate. Decizia fost luată în urma ședinței de îndată derulată marți la sediul administrației locale din municipiul de pe Bârzava.

Proiectul de hotărâre privind încetarea cu acordul părților a contractului de concesiune privind exploatarea și administrarea parcărilor cu plată de pe raza municipiului Reșița a stârnit o vie dezbatere între tabăra consilierilor locali PSD, în frunte cu viceprimarul Gabriel Duruț și liderul grupului, Mirel Sabo și tabăra liberalilor în frunte cu primarul Popa și consilierul Hadrian Popescu. Social-democrații au solicitat informații suplimentare privind modul în care vor fi preluate și gestionate în viitor cele peste 700 de locuri de parcare din Reșița, administrate până acum de fosta societate Eco Bau Parc, despicând practic firul în patru și aducându-l la exasperare la edil.  „Haideți să luăm odată parcările, ați înnebunit?”, s-a adresat la un moment dat Popa consilierilor locali social-democrați, care au început tirul întrebărilor cu un reproș: de ce au aflat despre acest proiect de hotărâre din presă și nu au primit detalii decât cu 11 minute înainte de începerea ședinței?

Ideea renunțării la respectivul contract a venit în urma unei discuții cu administratorul Valentin Armașu, care s-a arătat dispus să renunțe cota lui de 50%, să o doneze Primăriei Reșița. În final, am ajuns la o înțelegere și cu ceilalți doi acționari, ADP Timișoara și o firmă din Bocșa. Ne-am înțeles cu ei practic să renunțe gratuit la ele”, a explicat primarul Ioan Popa, care a precizat că proiectul de hotărâre a fost pus pe ordinea de zi în ultimul moment, pentru a nu se mai aștepta până la viitoarea ședință ordinară.

Anunțul primarului că cel mai probabil începând de luna viitoare Primăria Reșița nu va mai percepe taxe pentru locurile de parcare aflate până în prezent în administrarea fostei societăți Eco Bau Parc, cel puțin până când acestea nu vor fi modernizate și nu va pus la punct un sistem de taxare modern, a dus la o altă întrebare: ce se întâmplă cu cei 200-250 de cetățenii care au plătit deja abonamentul de parcare pe anul în curs.

Banii ar trebui să fie returnați cetățenilor, nu vă mai prostiți cu tot felul de combinații”, a afirmat viceprimarul Duruț, replica liberalului Hadrian Popescu fiind și ea proptă: „Care combinații, că mă înnebunești de o săptămână, zi care este hoția aici”. În discuție a intervenit și primarul Ioan Popa, care în încercarea de a-i convinge pe consilierii social-democrați să voteze proiectul de hotărâre, s-a arătat chiar dispus să returneze, cu titlu personal, banii celor aproximativ 200 de cetățeni care au plătit abonamentele anuale.

La finalul unei discuții îndelungate și până la urmă oarecum inutile, având în vedere că astăzi nu s-a votat dacă aceste parcări vor fi gratuite sau nu, ci doar renunțarea la contractul cu fosta societatea Eco Bau Parc, proiectul a fost adoptat, inclusiv social-democrații votând pentru.

În sfârșit cu ajutorul lui Dumnezeu, a trecut proiectul. Astăzi a fost ceva în aer, sămânță de scandal, dar până la urmă gândul bun a ajuns la toată lumea. Eu îmi doresc ca parcările să fie gratis, bineînțeles va trebui ca într-o altă ședință să supunem aprobării consilierilor locali dacă sunt de acord cu inițiativa noastră până când le modernizăm și până când instituim un sistem nou de taxare”, a declarat la finalul ședinței primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. zero

  replica liberalului Hadrian Popescu fiind și ea proptă: „Care combinații, că mă înnebunești de o săptămână, zi care este hoția aici”.
  „Ne-am înțeles cu ei … îmi doresc ca parcările să fie gratis … până când instituim un sistem nou de taxare”, a declarat la finalul ședinței primarul Ioan Popa.

  Hoţia va fi “un sistem nou de taxare” (majorat cu minimum 50%) cum zice … popa.
  Unii fură instituiţi şi grupaţi, alţii … fură-mprăştiaţi, nu?
  Hadrian-escu … nu a negat hoţia liber(al)ă, doar a întrebat (un ghici) care este aici.
  Păgubaş … tot cetăţeanul.

  Raspunde
 2. LELI

  Eu cred ca e o bila alba a primarului aceasta recuperare a parcarilor de catre primarie.Chiar daca s-ar pune o taxa chiar si pe ora la parcare, tot ar fi de bine.E un pas inainte in sesul ca nu vor mai parca toti bizonii pe spatiul verde si pe unde-i taie capul.Acu orice serviciu se plateste,chiar si in alte tari mai dezvoltate .Primaria investeste niste bani din impozitele resitenilor si apoi e normal sa recupereze acei bani investiti pt modernizare parcarilor.Felicitari pt pasul inainte,primarului.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei