Distribuție de excepție! „Năzdrăvăniile lui Nică” se joacă la Teatrul de Vest, de copii, pentru copii!

 

modelmic

Teatrul de Vest din Reșița vine în fața micilor spectatori cu o premieră, un spectacol cu copii, pentru copii, duminică, 22 septembrie,  cu „Năzdrăvăniile lui Nică” după Ion Creangă, dramatizarea aparține lui Ioan Jurca Rovina, îar regia Iustinei Prisăcaru.

Spectacolul aduce în fața copiilor din Reșița, năzbâtiile personajului principal din „Amintiri din copilărie”, de Ion Creangă și are în distribuție, pe lângă 5 actori consacrați ai teatrului reșițean și 4 copii talentați, care s-au pregătit cu conștiinciozitate și multă muncă pentru rolurile pe care le pun în scenă.

Filip Ichim, Darius Balint, Alesia Caimac, Roberta Kloțbil sunt copiii actori care joacă mai multe roluri în această piesă, iar descrierea modului în care s-au pregătit micile talente ale Teatrului de Vest a făcut-o chiar regizorul Iustina Prisăcaru, la superlativ vorbind și despre actorii din distribuție.

Sunt niște copii minunați, cu care am lucrat foarte bine, sunt talentați, receptivi, muncitori, adică idealul! Actorii sunt: Camelia Ghinea, dintotdeauna preferata mea în teatrul acesta, Marius Tudor, cu care lucrez foarte bine, este un actor talentat și inspirat, Sorin Fruntelată. care este un răzvrătit al teatrului, dar care știe să se mobilizeze și să vină cu idei și să muncească, efectiv, cu noi toți foarte bine. Ana Cizler, o actriță absolut specială, care, ca toți ceilalți, a trebuit să interpreteze mai multe roluri secvențiale și s-au descurcat toți foarte bine! Eu sunt foarte mulțumită de colaborarea mea cu trupa artistică, cât și cu staful tehnic, care au lucrat cu dăruire și pricepere. Florin Ruicu, care este boemul acestui teatru, face și el vreo trei personaje foarte bine, foarte inspirat, muncitor în același timp, dar și inspirat, un talent al teatrului din Reșița!”, a afirmat regizorul Iustina Prisăcaru.

Premiera are loc duminică, 22 septembrie, la ora 11:00, oră la care copiii sunt invitați alături de părinții lor, să facă cunoștință cu cel mai cunoscut personaj al literaturii române, Nică din „Amintirile” lui Creangă.

„Povestea o știe toată lumea, e povestea lui Nică, un univers fascinant atât pentru copii, cât și pentru noi actorii, care am încercat să facem povestea cât mai credibilă, cât mai ușor de înțeles de copii. Nu este complicat, copiii s-au descurcat extraordinar, am colaborat foarte bine cu ei, ne cunoșteam, deja suntem prieteni!”, a spus unul dintre actorii care joacă în acest spectacol, Marius Tudor.

Ina a venit și a lucrat foarte mult dincolo de text și mai ales cu copiii. Știți foarte bine că nu este deloc comod să lucrezi cu copii, pe o scenă profesionistă, nu este comod nici pentru noi ca actori, nici pentru ea ca regizor, dar nici pentru ei, ca și copii. Copiii aceștia au lucrat deosebit de mult, au început și școala, au teme, au ore acolo, de acolo au fugit la teatru, și-au făcut treaba foarte bine, iar din ceea ce am înțeles eu de la Ina (n.r. Iustina Prisăcaru) chiar este foarte mulțumită de ei. Sunt conștiincioși, dincolo de asta, sunt copii talentați, au trecut printr-un casting pe care l-au luat, sunt copii care își văd de treabă și dincolo de orice, iubesc această artă!”, a spus actrița Camelia Ghinea.

Tot duminică  22 septembrie, ora 19:00, reşiţenii sunt invitaţi la spectacolul „După repetiţie”, regia Ioan Cărmăzan. Tânărul absolvent al Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

70399165_2828273297200650_7227213817703301120_n

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Toader

  Putea fi de față chiar Nică Apetrei, cel care a interpretat acest rol locuiește la o aruncatura de băț, la Bozovici, Ionică Bocancea
  …dar din păcate a cam fost dat uitării !

  Raspunde
 2. Gigi Against

  Poate ar fi fost interesant ca la premiera sa fie invitat Ion Bocancea, copilul actor care l – a interpretat pe Nica in filmul Elisabetei Bostan, “Amintiri din copilarie”!
  Nu de altceva dar exceptionalul Ion Bocancea locuieste in Bozovici…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei