Doamnele educației cărășene, omagiate la scenă deschisă de Inspectoratul Școlar și Liceul de Arte Sabin Păuța!

scenă

Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuța“ a fost gazda spectacolului omagial intitulat „Miracolul vieții, femeia”, eveniment cultural de excepție, dacă ne gândim la nivelul de vârstă al artiștilor elevi de pe scenă, realizat la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin și a Liceului de Arte „Sabin Păuța“ din Reșița!

Doamna director Carina Pristavu a deschis spectacolul printr-un mesaj emoționant adresat tuturor celor care și-au dat concursul la realizarea lui – elevi și  profesori -, precum și cu urări pentru spectatori. Managerul Liceului de Arte „Sabin Păuța“ din Reșița a precizat că în aceste zile la Liceul de Arte se va derula etapa  zonală a Olimpiadei naționale de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII, fiind un bun prilej de valorificare a potențialului elevilor de la secția de muzică, dar și de promovare a unității școlare.

Spectacolul a fost susținut de elevi ai Liceului de Arte și copii de la cercurile Palatului Copiilor Reșița.

În deschidere, o parte a orchestrei claselor VII-XII, condusă de unul din emineții profesori de la catedra de muzică a liceului, prof. Eremia Breșneni,  a interpretat impecabil, Mozart. Corul Alegretto, recunoscut pe plan național, dirijat de prof. Emanuela Moldovan a încântat auditoriul cu două piese, iar apoi au urmat  momente de solo instrumental: pian, vioară, clarinet și solo vocal.

Reper 24 a surprins pentru melomani câteva imagini video de la eveniment, dar și gândurile împărtășite cu această ocazie de inspectorul școlar general, profesor IOAN BENGA.

Schimbând registrul, au răsunat în sală piese de muzică ușoară și populară instrumentală  cântate de elevi și eleve de la Palatul Copiilor Reșița: Cercul de canto clasic și popular- prof. Mirabela Bîrlea, Cercul de muzică vocală și instrumentală – prof. Marius Dobre și Cercul Ansamblu folcloric și taraf, condus de prof. Rică Vulpe.

Dincolo de emoțiile inerente ale copiilor, am remarcat satisfacția și mândria din ochii profesorilor, mai ales atunci când au evoluat împreună pe scenă, în duetul de acordeoane elev – profesor Rică Vulpe.

Sunt copiii noștri, ai Reșiței, unii dintre ei cu siguranță vor deveni personalități în domeniul artistic, și prezența în sală la spectacolele dovedește respect pentru ei și pentru munca celor care îî îndrumă.

În mesajul de încheiere, am aflat că periodic vor exista evenimente de acest gen, în care să fie promovat Liceul de Arte – instituție de învățământ cu profil unic în județ – și elevii talentați  ai județului.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157688580499170″]

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei