Doar pentru urgențe! Cum se poate solicita și obține cazierul judiciar în starea de urgență!

caz

În contextul aspectelor dispuse prin Ordonanțele Militare, Inspectoratul de Poliție al județului Caraș-Severin precizează că date fiind măsurile adecvate pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID 19, atât pentru protejarea angajaților proprii, cât și a locuitorilor, cazierul judiciar poate fi solicitat doar pentru motive temeinic fundamentate.

Potrivit prevederilor art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020: „se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei”, cu excepţia unui număr de 9 situaţii, strict delimitate, între care poate fi inclusă și urgența obținerii certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală.

Subliniem însă că doar pentru motive temeinic fundamentate, ce urmează a fi consemnate pe cerere (Ex.: angajare, participare licitație, licențiere, autorizare.) se va da curs cererilor pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală primite la ghişeu prin sau e-mail, cu mențiunea că acestea din urmă vor fi ridicate pe bază de semnătură, de la ghișeu în termen de 3 zile de la transmitere electronică”, precizează IPJ Caraș-Severin.

Cererile pentru eliberarea cazierului se trimit pe adresa de email: [email protected].

În momentul în care cei care solicită acest document, ajung la ghișeu pentru a-l ridica, trebuie să prezinte funcționarului de la ghișeu declarația pe propria răspundere, respectând restricțiile de distanță socială stabilită și celelalte măsuri de protecție contra răspândirii coronavirus COVID 19.

Pentru evitarea contactului între persoane și prevenirea aglomerării ghișeelor în care se lucrează cu publicul, recomandăm tuturor solicitanților, persoane fizice și/sau juridice care doresc să obțină certificate de cazier judiciar/adeverințe de integritate comportamentală pentru a fi utilizate la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sanătate, D.G.A.S.P.C., etc.), să solicite acestor instituții întreprinderea demersurilor pentru obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală.

Pentru aceasta este necesar consimțământul expres de prelucrare a datelor cu caracter personal al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice. În acest fel, dvs. nu mai sunteți obligat să vă prezentați la ghișeu pentru completarea/ solicitarea/ eliberarea/ ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală”, precizează IPJ Caraș-Severin.

În cazul în care există persoane care nu dețin cunoștințe tehnice care să le permită transmiterea prin e-mail a documentelor mai sus amintite, se pot prezenta la ghișeu după un program stabilit, pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu:

Sediu I.P.J: – de luni până joi, între orele orele 09.00 – 12.00; -vineri, între orele orele 09.00 – 11.00.

Polițiile municipale și orășenești – de luni până joi, între orele 09.00 -11.00,  cu cererile de eliberare a certificatelor de cazier judiciar sau integritate comportamentală, gata completate, conform modelelor pe care le puteți găsi accesând următorul link :  https://cs.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/modul-si-conditiile-cerute-pt-obtinerea-certificatului-de-cazier-judiciar-de-persoanele-fizice&page=1

Facem apel la dvs. de a da dovadă de înțelegere, responsabilitate și de a respecta cu strictețe măsurile impuse de autorităţi. Abaterea de la măsurile impuse poate antrena riscuri majore, periclitând siguranța şi sănătatea cetățenilor.

Informații suplimentare puteți obține la numerele de telefon S.C.J.S.E.O.: 0255/502298; 0255/502245”, transmite IPJ Caraș-Severin.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei