Doi nou-născuți, abandonați la Spitalul Județean de Urgență din Reșița! Mamele susțin că nu îi pot întreține!

modelmic

Doi nou-născuți au fost abandonați în semestrul I al anului 2019 la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Conform reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, în ambele cazuri mamele au afirmat că nu beneficiază de condițiile materiale necesare pentru întreținerea micuților.

Primul caz a avut loc chiar la începutul acestui an, după cum se arată într-un raport al DGASPC, prezentat Consiliului Județean Caraș-Severin. O tânără de 22 de ani și-a abandonat băiețelul în spital, reprezentanții SJUR anunțând Protecția Copilului cu privire la caz în data de 4 ianuarie. Reprezentanții DGASPC s-au deplasat la locuința tinerei, unde au discutat atât cu aceasta cât și cu bunica băiețelului, ambele declarând că nu își pot asuma creșterea copilului. Mama din motive financiare, iar bunica din motive medicale. Tânăra a declarat că venitul familiei fiind de doar 450 de lei / lună și că mai are de întreținut un copil, în vârstă de un an și 6 luni. Femeia nu este căsătorită, ambii copii fiind rezultatul unor relații întâmplătoare.

În luna martie, un alt nou-născut a fost abandonat la SJUR de o tânără de 23 de ani din Bocșa. Și aceasta a declarat că nu își poate întreține copilul, că este despărțită de soț și că mai are doi copii de crescut.

În ambele cazuri, micuții au fost plasați în grija unor asistenți maternali profesioniști.

Abandonul copiilor în unitățile medicale generează efecte dintre cele mai grave, care afectează dezvoltarea copilului într-o etapă considerată a fi cea mai importantă a vieții sale. Separarea copiilor de mamă imediat după naștere sau la o vârstă mică, într-o unitate sanitară, îi expune pe cei vizați la o existență în care sunt ignorate nevoile lor de dezvoltare, motiv pentru care instituirea unei măsuri de protecție  în regim de urgență, la un asistent maternal profesionist, are un rol extrem de important pentru asigurarea nevoilor fundamentale ale nou-născuților precum:protecția împotriva pericolelor fizice, nutriție și asistență medicale adecvate, vaccinări complete, prezența unui adult de care să se atașeze, care poate înțelege și răspunde nevoilor lor, oportunități de a exploata lumea din jurul lor, stimularea capacității de a se exprima și a înțelege, sprijin pentru a căpăta deprinderi noi de mișcare, vorbire și reflecție, șanse de a dezvolta o anumită independență, ajutor pentru a învăța cum să-și controleze propriile comportamente”, se arată în raportul celor de la DGASPC.

foto:ottopagine.it

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “motiv pentru care instituirea unei măsuri de protecție în regim de urgență, la un asistent maternal profesionist, are un rol extrem de important pentru asigurarea nevoilor fundamentale ale nou-născuților precum:protecția împotriva pericolelor fizice, nutriție … ”

  Mda…
  Doar că nici DGASPC şi nici asistenţii maternali profesionişti nu pot asigura “protecţia împotriva pericolelor fizice” cum ar fi agresiunea fizică (de notorietate) a unei procuroare în prezenţa unor poliţişti asupra unei copile vulnerabile – vezi cazul fetiţei de la Baia de Aramă.
  Pentru aşa ceva ar fi necesar un tată, cu stagiul militar satisfăcut, pregătit şi dotat corespunzător pentru a-şi apăra viaţa copiilor în faţa duşmanilor.
  Fie aceia duşmani interni sau externi.
  Un stat înseamnă uniunea bărbaţilor liberi pentru apărare comună.
  Nicidecum altceva.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei