Domul a deschis „Lumea poveștilor”. Prima zi de festival, de sub umbrelă sub cupola balonului alb

modelmic (1)

A început a doua ediție a festivalului de teatru pentru copii ”Lumea Poveștilor”. Cu umbrele, curiozitate, dar și entuziasm, părinții și-au luat de mână picii ignorând ploaia pentru a poposi sub cupola balonului alb care tronează în Centrul Civic.

Timp de 8 zile, la Reșița, povești cu personaje, proiecții inedite, piese de teatru și spectacole de muzică vor aduce în fața copiilor și tinerilor o altfel de lume.
Cel mai mare Dom din România, în premieră la Reșița, a atras deopotrivă copii și adulți, care au venit să vizioneze proiecții 4K, dimineața la orele 10:00, 11:00 și 12:00 și seară la orele 17:00 și 18:00, ca între 20:00 și 22:00 tinerii să participe la concerte. Reșița este al treilea oraș din țară care găzduiește Domul, după Cluj și Sibiu.

În cele 8 zile au loc și spectacole de teatru. La acest festival au fost invitate 8 trupe de teatru din țară, care vor pune în scenă 15 spectacole, prima reprezentație a avut loc în prima zi a festivalului, la Moldova Nouă, unde copiii au putut urmări chiar de ziua loc, piesa „Cei trei purceluși” a Teatrului de Vest din Reșița.
Spectacole de teatru nu vor fi doar în incinta Palatului Cultural și în Dom, ci vor fi jucate și în mijlocul reșițenilor, în Parcul Tricolorului și Parcul Siderurgistului.

Marți, 3 iunie, va avea loc prima paradă, în Govândari, o paradă pe picioroange și jocuri cu focul, a teatrului din Arad împreună cu o companie din Craiova, de la ora 18:00, iar miercuri parada va fi și în centrul orașului.
Același teatru va susține în Centrul Civic diverse ateliere pentru copii: mânuire marionete, confecționare păpuși din hârtie, mânuire săbii sau atelier de măști.

Într-unul din ateliere vor veni în sprijin și tinerii de la Centrul „Mansarda” din Reșița, iar elevii de la Liceul de Artă „Sabin Păuța”, îndrumați de dascălii lor, vor picta cele 10 căsuțe montate în Centrul Civic. În ultimele zile, va fi organizat și un atelier de percuție, toate aceste ateliere pornind de la intenția organizatorilor de a integra copiii din comunitate în acest festival, nu doar ca spectatori.

Prima seară de concerte în Dom a fost o seară de muzică electronică, cu un concert inedit susținut de Tibi Lorincz și Cristi Iakab Jr., la care tinerii reșițeni au răspuns prezent cu mult entuziasm. Vor urma și alte concerte, printre care, un concert acustic, apoi karaoke, dar și o seară de muzică populară, surprizele propuse de organizatori ținându-se lanț.

modelmic (1)

Supernova Digital Planetarium este cel mai mare Dom-Planetariu din România, cu un ecran de 16 m diametru. Sistemul avansat de proiecție laser la rezoluție 4k oferă imagini uimitoare care proiectate special pe ecranul sferic crează o senzație fascinantă și memorabilă prin care copiii pot descoperi misterele universului.
Festivalul de teatru pentru copii „Lumea Poveștilor” este organizat de Teatrul de Vest din Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Primăria Reșița.

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei