Doru Cîrdei: „50% din ce am promis în campania electorală este realizat la momentul de față”!

 modelmic

Primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, se declară mulțumit de proiectele realizate în perioada de când a preluat frâiele localității și care s-au ridicat în total la aproximativ 1.300.000 de lei. După ce a făcut un bilanț al primei părți a mandatului său, edilul a estimat că cel puțin jumătate din lucrurile pe care le-a promis în campania electorală au fost îndeplinite.

„Într-un an jumătate pot să spun că am reabilitat Căminul Cultural din satul Măru, am asfaltat jumătate din străzile din Măru, care erau într-un stadiu degradabil, urmează în perioada următoare să asfaltăm și cealaltă jumătate. Am renovat școlile în interior, am schimbat tâmplăria, am pus geamuri termopan la toate unitățile de învățământ.

Căminul de la Voislova a fost făcut pe proiect guvernamental, pe CNI, dar și Primăria a contribuit cu 120.000 de lei. În prezent, avem în lucru Căminul de la Valea Bistrei, pe care practic l-am dat jos pentru că era putred, au mai rămas doar câteva ziduri, i-am făcut structură de rezistență plus acoperiș nou. În 2018 o să urmeze faza a doua. Lucrările la  stația de apă din satul Măru sunt aproape de finalizare, este vorba de o reparație capitală acolo. În plus, s-au făcut reparații la drumuri agricole și la inițiativa noastră, CJ a reabilitat drumul Zăvoi – Poiana Mărului, până după satul Măru, urmează probabil în primăvară să rezolve și a doua parte.

În mare parte sunt mulțumit de ce s-a realizat, dar sunt foarte multe lucruri de făcut,  Zăvoiul are 7 localități în subordine, este o comună foarte mare”, a explicat Cîrdei.

Primarul a adăugat că mai are și alte proiecte în derulare sau care așteaptă să fie implementate, cum ar fi reabilitarea trotuarelor și introducerea canalizării în Zăvoi, reabilitarea căminului din Măgura, achiziționarea unui tractor multifuncțional, cu vidanjă, cu remorcă și utilaj pentru deszăpezire.

În viitor avem și 2 proiecte pe PNDL 2, aprobate în prima fază, aștept acum să mă cheme să semnăm contractul de finanțare. Este vorba de canalizare și stație menajeră în localitățile Zăvoi, Valea Bistrei, 23 august și reabilitare – modernizare străzi în localitatea Poiana Mărului, zona pe care vrem să o redăm turismului”, a mai precizat Cîrdei.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei