Dosar penal pentru doi cărășeni care ofereau servicii de dezinfectare a locuințelor anti COVID- 19! Cu apă și detergent

modelmic

Doi cărășeni au fost depistați de polițiști pe raza localității Ersig în timp ce le ofereau localnicilor servicii de dezinfectare a locuințelor anti COVID- 19. În urma cercetărilor, s-a stabilit că în recipientele pe care le aveau cei doi se afla apă amestecată cu detergent. În plus, cei doi nu respectau nici măsurile ordonanței militare numărul 3. Drept urmare, aceștia s-au ales cu amendă și dosar penal.

Ieri, 25 martie, în jurul orei 17.00, polițiști de la Secția 5 Poliție Rurală Bocșa au depistat pe raza satului Ersig doi bărbați de 28 și 29 de ani, din Reșița și Bocșa, care se deplasau prin localitate având asupra lor două recipiente de pulverizat substanță lichidă, care conțineau un amestec de apă și detergent de rufe, propunând cetățenilor să le dezinfecteze locuințele împotriva răspândirii virusului COVID -19, în schimbul unei sume de bani.

Efectuandu-se verificări și cu privire la respectarea Ordonanțelor militare, polițiștii au stabilit că unul dintre bărbați nu avea declarație pe proprie răspundere, iar celălalt avea o declarație pe proprie răspundere completată cu date nereale”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de câte 5.000 de lei pentru încălcarea art. 1 din ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

„De asemenea, polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă la înșelăciune și fals în declarații și continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează Alina Boeru.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei