Dosarul fostului primar Vasilescu, trimis la Timișoara! Judecătorii din Caraș-Severin, incompatibili!

modelmic

Dosarul în care fostul primar al stațiunii Băile Herculane este cercetat pentru abuz în serviciu a fost scos de pe rolul Tribunalului Caraș-Severin, judecătorii cărășeni declinându-și competența în judecarea acestei cauze. Decizia a fost luată ieri de reprezentanții Tribunalului, care au hotărât ca dosarul să fie trimis la Curtea de Apel Timișoara, urmând ca aici să se decidă ce instanță va fi desemnată pentru judecarea cauzei în care au fost acuzați Vasilescu, Aurelia Dumitrache, Valeriu Verbițchi și Ion Crăciunescu.

Reprezentanții Tribunalului Caraș-Severin au constatat existenţa stării de incompatibilitate în care se află toţi judecătorii Secţiei Penale a Tribunalului Caraş-Severin, situaţie în care nu poate fi desemnat un judecător pentru soluționarea prezentei cauzei. „În temeiul art.68 alin.91 Cod procedură penală, introdus prin art.II pct.7 din OUG 18/2016, dispune: Scoate cauza de pe rolul Tribunalului Caraş-Severin şi trimite dosarul Curţii de Apel Timişoara, pentru desemnare unei instanţe care să judece prezenta cauză, conform procedurii reglementate de textul legal precitat. Definitivă”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Caraș-Severin.

Fostul edil a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că ar fi înstrăinat, la prețuri subevaluate, terenuri din domeniul privat al orașului către oamenii de afaceri Valeriu Verbițchi și Ion Crăciunescu. Procurorii îl acuză pe Vasilescu că în perioada 2012 – 2014 le-a atribuit în mod fraudulos celor doi oameni de afaceri anumite terenuri din Herculane, „prejudiciind Oraşul/Primăria Băile Herculane – Consiliul Local cu suma de 131.049 euro, echivalent 587.095,78 lei”. Alături de edil a fost trimisă în judecată și secretara Aurelia Dumitrache, acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

În prezent, Vasilescu și Dumitrache se află sub control judiciar, în urma deciziei Curții de Apel Timișoara de a prelungi această măsura până în luna august, desființând astfel o hotărâre a Tribunalului Caraș-Severin, care a decis la finalul lunii mai scoaterea de sub control judiciar a celor doi inculpați.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei