Dotare cu roboți educaționali a Primăriei Reșița, pentru trei școli din municipiu!

roboscoala

Într-o perioadă în care școala on-line a devenit un deja-vu pentru copiii noștri, în plină criză generată de pandemia Covid -19 care a afectat întregul sistem educațional și în care se cere pus accentul pe retehnologizarea IT a instituțiilor de educație, primăria Reșița se implică din nou în performanța școlară. De ce din nou? Pentru că a mai făcut-o și cu alte ocazii. Acum vorbim despre trei instituții de învățământ din Reșița care vor beneficia de 44 de pachete ROBO – ȘCOALA START.

Ce semnifică aceste pachete ROBO, de ce a primăria Reșița LMF-ul, Bastilia și Gen 8, dar și care sunt meritele elevilor și ale cadrelor didactice care vor folosi noile module educaționale, ne explică reprezentanții administrației municipale:

„Ca urmare a rezultatelor bune obținute de elevii de la Școala Gimnazială nr. 8, Colegiul Național „Traian Lalescu” și Colegiul Național „Diaconovici Tietz”, Primăria Reșița a alocat suma de 10.500 de lei pentru achiziția a 12 roboți educaționali MIRO pentru elevi și doi roboți pentru cadrele didactice, precum și câte un traseu de tip line follower – compatibili cu lecțiile de pe platforma nextlab.tech. De asemenea, 4 cadre didactice vor beneficia de cursuri pentru utilizarea kiturilor de robotică.

Pachetele au fost înmânate, într-un cadru festiv, de către primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, reprezentanților fiecărei clase, directorului școlii, precum și profesorului coordonator al activităților de robotică“, se arată în comunicatul scris într-un limbaj de programator IT. Primarul Dominic Fritz a lipsit de la reuniune, paradoxal din motive …liberale.

Prin această investiție, Primăria Municipiului Reșița recunoaște și sprijină inițiativa celor 3 școli în domeniul roboticii și încurajează continuarea și extinderea acestor activități extracurriculare pentru câte 24 de elevi/unitate de învățământ. Extracurriculare – adică, pe-nțelesul tuturor, activități în afara programei școlare impuse de Minsterul Educației Naționale

Cezar DRAGOMAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei