Două femei din Caraș-Severin, amenințate de persoane cunoscute! Speriate, au făcut plângere la Poliție

modelmic

Două persoane din Mehadia s-au prezentat ieri la postul de poliție din comună pentru a sesiza că au fost amenințate de persoane cunoscute. În ambele cazuri, este vorba de persoane de sex feminin care au fost amenințate de bărbați cu care au intrat în conflict. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 3 luni la 1 an.

În primul caz, o femeie de 46 de ani a sesizat faptul că în cursul lunii mai, în timp ce se afla într-un bar din localitate, a fost amenințată de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Mehadia, aflat sub infuența băuturilor alcoolice, persoană cu care în trecut a mai avut conflicte.

Cea de-a doua persoană care a înregistrat o plângere la Postul de Poliție Mehadia este o tânără de 26 de ani, care a declarat că la începutul lunii mai a primit pe telefonul mobil mesaje de amenințare cu acte de violență, care i-au creat o stare de temere. Mesajele au fost trimise de un bărbat de 32 de ani, din aceeași localitate, în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi.

În ambele cazuri se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș

Infracțiunea de amenințare, conform Codului Penal, constă în amenințarea unei persoane cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva acesteia ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.

Fapta se pedepsește conform legii, cu închisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Termenul de introducere a plângerii prealabile este, conform Codului de Procedură Penală, de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei”, informează reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei