Două școli reabilitate și una ridicată de la temelie, pentru elevii din comuna Ticvaniu Mare

tm

Dacă drumurile sunt modernizate prin proiecte obținute de administrația locală din Ticvaniu Mare, atunci și cele mai importante clădiri din comună au nevoie de o față nouă și asta va fi posibil prin proiectele de finanțare depuse pe PNDL.

Două școli din comună vor fi reabilitate prin programul național de dezvoltare locală, edilul Aurel Jivan declarându-ne că a fost semnat contractul pentru proiectare și execuție pentru școlile din localitățile Cârnecea și Secășeni. Elevii vor benefica de corpuri de clădiri reabilitate interior și dotate cu mobilier și calculatoare.

Vor fi grupuri sanitare în interior, va fi apă curentă în interior, vor fi, separat, pentru persoane cu dizabilități, separat pentru personalul didactic, cu garderobe, totul la standardele solicitate de către autorități”, a precizat primarul comunei, Aurel Jivan.

Pe lângă acest proiect, administrația are în plan și construirea unei școli noi în localitatea Ticvaniu Mare, pentru că vechea școală a fost retrocedată cultului greco-catolic. Este vorba despre construirea clădirii propriu-zise, o sală de sport și un laborator. Clădirea noii școli va fi P+1, contractul de finanțare semnat pe PNDL având o valoare de aproape 700 de mii de euro.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei