Dr. Purea: „Unde vreţi să ajungeţi cu manevrele voastre de bâjbâială dioptrică şi de clănţăneală partinică?”

purea

Chirurgul reșițean Paul Purea își expune din nou în termeni duri punctul de vedere vis-a-vis de „organizarea şi gestionarea” situaţiei create de pandemia cu Covid-19 din sistemul sanitar. Doctorul Purea nu ezită să-și exprime profunda indignare față de schimbările pe funcțiile de răspundere în managementul sanitar al judeţului Caraş-Severin, care au născut ironii la adresa forurilor decizionale.

Fiindu-mi epuizat vocabularul de invective, bunul-simţ nepermiţându-mi nici măcar să vă înjur… nici să vă cataloghez în felul pe care l-aţi merita s-o fac… nu procedez, aşadar, decât, mâhnit, la a exprima cu jumătate de buză şi de cuvânt… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… măi… OPRIŢI-VĂ, măi! Unde dracu’ vreţi să ajungeţi cu manevrele voastre de bâjbâială dioptrică şi de clănţăneală partinică? De permutări diabolice, mai încâlcite decât suburbiile regelui Minos, cu Minotaurul lui! Exact când voiam să vă iert, să cred că sunteţi cât de cât altfel decât potlogarii de dinaintea voastră, voi vă daţi abitir în stambă, daţi cu băţul în baltă, cu biciul în rahat şi cu piciorul în găleata plină cu lapte, cea de la coada mulsului, răsturnându-o…”, afirma medicul reșițean, pe pagina sa de facebook.

Dr. Paul Purea ironizează la rândul său această încâlceală de schimbări afirmând că toată „ajustarea” de cadre nu va feri oamenii de infectarea cu temutul virus, iar pe cei cu atribuții decizionale îi sfătuiește să nu se aștepte la aplauze.

Îl schimbaţi pe Miloş cu Dumitrescu, pe Stancovici cu Murgu, pe Moroşoi cu Marşalic, pe Cican cu nu ştiu „cine” – asta în primul episod; apoi, Dumitrescu rămâne, trei zile, după care îşi dă demisia, vine înapoi Miloş, în acelaşi timp pleacă Murgu, vine Stancovici, 24 ore numai…, pleacă ea, soseşte Murgu din nou, care rămâne… dincolo de reşedinţă, peste dealuri gugulane, pleacă „cea” pusă de curând, vine Cican îndărăt, care, după câteva ore, este demis iar, după el vine habar n-am „cine”, se pare o „temporară” clandestină, care deocamdată rămâne semiaşezată un timp; Miloş e schimbat din nou, e ne-bun la Caraş, mutat însă ca bun la Giurgiu, în locul lui venind… o să vedem „Cine”… Despre Marşalic şi Moroşoi nu mai ştim nimic fiindcă procesul e în derulare… Şi uite-aşa cetăţenii judeţului sunt salvaţi de noul coronavirus!

„Ajustarea” aceasta de cadre fiind operată doar într-un singur judeţ, cred că s-a înţeles! Ce-o fi în toata ţara, nimeni nu ştie exact…Nici chiar Dumnezeu, cu atât mai puţin Tătaru!

Ce fiecare om ar trebui clar să ştie, e faptul că nici un infectat de coronavirus nu a fost şi nu va fi salvat vreodată de un manager de spital sau de vreun director DSP!

Ce este însă şi mai grav între toate, e faptul că vreţi, dragilor, voi cei din „ARANJAMENT”, să fiţi aplaudaţi! Probabil, în curând şi… votaţi!

Aceste… ultime dorite „ajustări”, întrecându-le, după părerea mea, pe toate celelalte, în ilaricul şi comicul lor de moment!”, afirmă chirurgul Paul Purea.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. imoGen

    Când s-a petrecut tragedia de la spitalul din Reșița, cu femeia de la Măureni, acest Purea nu mai era atât de vocal. Observ că la declarații politice și la arătat cu degetul se pricepe, dar când trebuie să răspundă pentru o acțiune medicală se dă înapoi.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei