Dr. Simulescu, șeful Secției Anatomie Patologică de la Spitalul Județean din Reșița, cere oamenilor să-i denunțe pe șpăgarii din spitale!

 

modelmic

Evident, despre relația angajatului de la Spitalul Județean din Reșița, ridicat de ofițerii DGA și acuzat de luare de mită, Iordan Hopartu, cu lugojeanul Octavian, deținătorul de spații comerciale cu trepte pe care este inscripționat chiar numele Octavian (cultul personalității??) și o firmă Bom Mecanica care oferă servicii funerare complete, ajunsă pe locul II în România și conexiunile acestora la nivelul administrativ-politic din Caraș-Severin, ba chiar la nivelul fostelor conduceri ale Spitalului Județean din Reșița, încă nu s-a spus mai nimic…

Imagine cu treptele inscripționate Octavian la unul din punctele de lucru ale societății de pompe funebre din Resita
Imagine cu treptele inscripționate Octavian la unul din punctele de lucru ale societății de pompe funebre din Resita

În vreme ce managerul Spitalului Județean din Reșița, Waldemar Murgu, stă la „cutie“, fără a face nicio declarație legată de ceea ce s-a petrecut în ograda lui proprie Reper 24 l-a contactat pe șeful Secției Anatomie Patologică a Spitalului Județean de Urgență din Reșița medicul Răzvan Simulescu, încercând să aflăm care este reacția acestuia și cum vede lucrurile după descoperirea acestor nereguli penale în cadrul acestei secții, ridicarea de către procurorii DGA și ulterior arestul la domiciliu al unui angajat al SJU Reșița, care se pare că era liantul infiltrat al firmei lugojeanului Octavian la morga celei mai importante unități medicale din Caraș-Severin.

Punctul meu de vedere în legătură cu problemele colegului meu este că sunt absolut surprins de acuzații având în vedere ca noi avem proceduri legale legate de predarea decedaților din morgă. Noi funcționăm după legea 104 ca toate serviciile de anatomie patologica din țară, decedatul în spital se preda îmbălsămat, îmbrăcat și curat la aparținători. Astea sunt proceduri specifice serviciului și sunt măsuri DE SĂNĂTATE PUBLICĂ! Despre transportul decedaților nu am ce să comentez, asta intră în atribuțiile firmelor de pompe funebre care sunt autorizate. Nu știu despre acuzațiile aduse lui decât ce am citit în presă. Așa cum ai scris în articol, colegul meu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Noi în spitalul nostru încercăm să ne gospodărim cum trebuie, de câteva zile avem și o pompă de îmbălsămare electrică nouă și vom crește calitatea serviciilor“, a declarat medicul Răzvan Simulescu.

Medicul Simulescu: „Sunt absolut împotriva oricăror practici ilegale!“

Ca și sef de secție și om sunt absolut împotriva oricăror practici ilegale. În altă ordine de idei, opinia publică vis a vis de subiectul medici/asistenți/tot ce înseamnă spital este extrem de proastă și oarecum bine împământenită la noi în oraș, având în vedere problemele care inerent apar ocazional. Ar fi de dorit o campanie care să arate și părțile bune din sistem, că acestea există și poate nu sunt mediatizate suficient. Ca o comparație, articole despre această operațiune au fost ultramediatizate dar despre reușitele medicale și administrative foarte puțin și lapidar. Toți am avut și vom avea probleme de sănătate și tot acei doctori și asistenți în care se aruncă cu pietre când se ivește ocazia ne vor trata în viitor, așa cum pot ei, după priceperea și cu aparatura fiecăruia“, atenționează dr. Simulescu, șeful Secției Anatomie Patologică. Ca să creștem calitatea actului medical trebuie să creștem și noi ca medici. În cazul în care se cer avantaje materiale de către un medic/asistent/infirmier pentru o procedură medicală sau îngrijire în spital, eu i-aș încuraja pe oameni să denunțe acest fapt organelor competente.

După ce am stat de vorbă cu mai mulți cetățeni și cadre medicale din Reșița, departe de camerele de luat vederi și de reportofoane, am aflat că de o perioadă bună de vreme, practic odată cu venirea medicului Simulescu în fruntea Secției Anatomie Patologică,  lucrurile au intrat pe un făgaș de normalitate, așa cum se întâmplă la unitățile spitalicești din țară. Decedatul se predă îmbălsămat, îmbrăcat și curat la aparținători în spital! Să intrăm în normalitate și la Spitalul Județean de Urgență din Reșița!

 

Citește și Arest la domiciliu pentru asistentul șpăgar de la morga Spitalului de Urgență din Reșița și control judiciar pentru angajata de la Octavian! 

 

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Popescu

  De ani de zile au făcut treaba asta la morga. Dacă erau urmăriți de la început va spun eu ca trebuiau arestați toți asistenții și prejudiciul era mult mai mare. Aproape toți morții din Spital ii lua Octavian. De când a venit dr. SIMULESCU am auzit și eu ca i-a pus cât de cat la punct dar uite ca tot au găsit portita sa mai facă măgării

  Raspunde
 2. zero

  Lucru’ dracului în casa… popii… ajutorul de înmormântare (deces).

  Popa nu va cere oamenilor să-i denunţe şi pe şpăgarii din (propria sa) Primărie.
  Doar sunt ai lui :)

  Raspunde
  1. zero

   Eee… aici sunt ceva mai rafinate … “treburile”.
   Licitaţii mânărite (pentru penele lui), contracte de achiziţii ilegale “noi” peste contractele în vigoare, plăţi preferenţiale, semnăturile subalternilor (obligaţi să întocmească “acte”) şi doar cu avizul lui tăiţelu’… ca la o adică … împinşi la înaintare, să-şi “rupă gâtul” alţii, nicidecum el.
   Nu mai e doar o simplă şi (in)directă şpagă ci o întreagă … “muncă în echipă”.
   Organizată!
   Doar sunt sume de mii de euro în joc.

  2. Toader

   Eşti chiar aşa cum te autointitulezi, dacă ,dându-te permanent atoateştiutor,nu spui NIMIC concret şi arunci doar fumigene!Nu te ia nimeni în serios,eşti …zero barat!

  3. zero

   Dacă pretinzi că ar fi doar… “fumigene”, de ce sari “ca ars” pentru … John cel Cinstit, dragă?
   Concret, aici în subiect pare a fi o şpagă (continuă) de la o simplă salariată (la Bom Mecanica şi exclusiv din salariul acesteia) către un alt simplu salariat (la stat). :) :) :) Totul spre mulţumirea clienţilor.

   Crezi că în primăria lui tăiţelu’ e altfel acum?
   Şefii de servicii şi simplii salariaţi ori îşi pierd locul de muncă, ori semnează (ilegal) tot ce li se ordonă dinspre tăiţelu’ şi mânăriile lui. Pe sume serioase. Cum nu prea mai au pe unde să plece trebuie să se… aplece. Şi eventual să şi plătească “oalele sparte”, că doar pentru asta au şi fost angajaţi şi împinşi la … înaintare. Cu voia (nevoia) lor.
   Acarul Păun…
   Date şi mai concrete … la timpul potrivit. O.K.?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei