Dragă poliţistule, să nu tragi în hoţi!

modelmic

S-a mai derulat o pagină din munca zilnică a poliţistului şi pe la Mureş , poliţişti şi pădurari au picat peste un grup de hoţi de lemne, la ceas de seară, probabil în urma unor informaţii obţinute de oamenii legii. Cum era normal, hoţii au luat-o puţin la sănătoasa, s-a făcut uz de armă şi unul dintre infractorii prinşi în flagrant, a fost puţin împuşcat în cap! Şi să vezi de azi încolo câte discuţii pe site-urile de socializare, ce dezbatere în media, ce anchete judicioase şi criminalistice, efectuate, biensur, de specialişti în materie, care vor da sau nu dreptate poliţistului care a tras sau hoţilor care au ciordit lemnele!

Şi vai, ce neajutoraţi erau hoţii, cum au vrut ei să fure lemne pentru subzistenţă, că au familii numeroase, de muncit nu vor să muncească, salariile sunt prea mici, corect, e mai uşor să furi din pădurea vecinului…

Şi acum nu pot să nu îmi aduc aminte de cazul poliţistului condamnat la închisoare pentru că a făcut uz de armă în faţa unor bandiţi!

Pe la începutul lunii august a acestui an, dacă nu mă înşel, un poliţist hunedorean a fost împuşcat de un braconier, şi nu s-a mai făcut atâta caz…. În 2010, poliţistul judiciarist Codruţ Oprea, a fost trimis în comă la spital de un membru al clanului Ghenosu, nici până azi, poliţistul nu şi-a mai revenit. În anul 2012 Alexandru Grigore, zis Bebe Carabină, căutat pentru comiterea unor infracţiuni, a împuşcat un poliţist în Capitală, nu mai vorbim de ceea ce s-a întâmplat în acest an la un post de poliţie din Maramureş, eveniment soldat cu uciderea unui şef de post sau de incidentul din gara Burdujeni, când un poliţist a fost făcut arşice de un recidivist notoriu, care a ucis poliţistul doar pentru faptul că în mintea lui retardată, nu suporta poliţiştii, în general….

Cazurile de genul celui de mai sus, în care poliţiştii sunt agresaţi sau ucişi, sunt mai multe decât cele în care câte un hoţ mai este împuşcat sau rănit, dar de cele mai multe ori poliţistul e ţap ispăşitor! Ori nu a respectat procedurile uzului de armă, ori nu s-a orientat, a fost singur la incident, n-a avut bască, a avut bască, cum o dai, omul legii este de vină !….

Între timp, Poliţia Română se umple de subinspectori post mortem, legislaţia rămâne la fel, protecţia poliţistului există doar pe hârtie, iar Justiţia, în mod normal, este oarbă….. Să nu vă gândiţi mult, subinspectorii post mortem vin din stradă, acolo sus, la vârf, capii Poliţiei noastre sunt feriţi de asemenea fatalităţi, salariul e frumos, iar pensia e mai întotdeauna cât vreo 10 salarii de subinspectori post mortem….

În cazul din Mureş, dacă poliţistul avea în dotare celebrul pistol Carpaţi, ăla care trage după colţ, poliţistul chiar merită recompensat, iar factorii de decizie care au promis că vor schimba armamentul poliţiştilor, ar trebui ei traşi la răspundere, e vina acestora că pistolul a tras greşit, nu la picioare ci la cap…..

Dragă poliţistule, când mai tragi după infractori, te rog să îi atenţionezi înainte că tragi cu Carpaţiul, e posibil ca aceştia să se predea, cunoscut fiind renumele pistolului !…. Până atunci, recompensaţi, fraţilor, poliţistul care a tras! Merită!

Vă pup brusc !

 

Adi NICA

Stiri similare