Dragoste de sport, până la sacrificiu! Orașul Oravița are un nou campion!

modelmic

Orașul Oravița se poate mândri cu un nou campion, Simon George Alexandru, care a obținut recent titlul de campion național al României la lupte libere U23.  Tânărul sportiv a reușit să se impună în fața adversarilor, după o pauză de aproximativ un an și în ciuda sfaturilor medicilor de a nu mai lupta, existând riscul de a rămâne paralizat.

Povestea lui Simon George Alexandru pare desprinsă dintr-un film, în care eroul principal depășește toate obstacolele ce i se pun în cale până la victoria finală. În luna ianuarie a acestui an, sportivul a fost diagnostic cu dublă hernie de disc, pronosticul medicilor fiind unul sumbru: paralizia, în cazul în care continuă să lupte. Nemulțumit de diagnosticul medicilor români, tânărul a dorit și o a doua opinie, pe care a obținut-o în Ungaria, unde doctorii i-au recomandat exact contrariul: refacere prin sport.

Îndrăgostit de lupte, Simon George Alexandru a decis să riște și să reia antrenamentele, fără știrea familiei:

Nu știa nimeni că am reluat antrenamentele decât antrenorul. Îi lăsam pe toți să creadă că nu mai lupt, că sunt varză, dar m-am ambiționat și după trei luni de atrenament am decis să particip la Campionat. Am luptat la risc, mulți ar spune că am fost inconștient, nu am putut să mă abțin. Competiția a fost dureroasă, dar în special pentru adversari, în finală i-am rupt piciorul adversarului și l-am scos din calcul pentru doi ani. Mă așteptam însă la o competiție mai grea, am luptat cu titularii echipei naționale, cei cărora le-am cedat locul. Mă așteptam să rămân mai impresionat de nivelul lor. Nu am spus familiei că merg la competiție, i-am sunat seara și le-am zis că am câștigat. M-au luat direct la împins vagoane, nu m-au întrebat nimic de medalie, ci doar dacă mă doare spatele”, a povestit pentru Reper 24, Simon George Alexandru.

Sportivul, care a început să practice luptele la vârsta de 11 ani, este îndrumat de antrenorul Valentin Mihăilă, în prezent fiind legitimat la CSS nr. 1 Timișoara.

1620626_581926821891352_1554984004_n

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei