Dragostea, un joc al întâmplării?

 

dragostea 1

Comedia clasică își face debutul pe scena Teatrului de Vest din Reșița cu spectacolul „Jocul dragostei și al întâmplării”, în avanpremieră în această seară, și în premieră duminică, 23 februarie.

Regia îi aparține lui Andraj Viscky, un actor la bază, școlit prin Statele Unite, care mărturisea că și-a împlinit un vis prin realizarea acestui spectacol.

M-a atras la această piesă, când am citit-o în anii mei de studii în SUA, personajul Silvia, jucat la noi de Rusalina Bona, o femeie tânără care nu crede în instituția căsătoriei, o femeie care nu mai crede în modelele învechite, în jurul ei vede numai căsnicii nefericite unde femeia devine o prizonieră, sau mai rău, o victimă și ea nu dorește să aibă de-a face cu acest lucru.

Ea încearcă să găsească cumva, în lumea în care trăiește, iubirea adevărată, dragostea pură care nu dispare cu uzura timpului, care nu dispare în fața tentațiilor, dragostea care durează și asta este întrebarea care mi-am pus-o mie: oară există acest sentiment? Dacă mai crede lumea în care trăim în dragostea pură sau crede în contracte?”, a declarat regizorul.

Piesa prezintă mai multe feluri de dragoste, de la iubirea platonică, la cea modernă, cea care se trăiește pe moment, care nu trebuie să fie filozofică, gândită, argumentată.

Dacă regizorul vine de la Cluj, actorii sunt toți reșițeni, din distribuție făcând parte: Rusalina Bona, Robert Danci, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor, Florin Ruicu, Sorin Fruntelată. Scenografia: Erika Csegöldi. Muzica: Cári Tibor

Piesa este o comedie în trei acte jucată pentru prima dată de comedianții italieni la 23 ianuarie 1730.

„Jocul dragostei și al întâmplării” este o piesă scrisă de Pierre Carlet de Chamblain de Marivaux, pentru actori, o piesă care l-a determinat pe regizorul Andrej Visky să se întrebe dacă dragostea este un sentiment irațional. Răspunsul îl vor da actorii prin spectacolul pe care îl vor juca în această seară pe scena teatrului de la ora 19:00 și duminică de la ora 20:00.

86485015_3176419619052681_8087367240195768320_o

Elena FRANȚ

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei