Dramă! Luptătorul reșițean Vlad Caraş putea câștiga aurul la Zagreb!

vlad carasDramă! Luptătorul reșițean Vlad Caraş putea câștiga aurul la Zagreb!

Sportivul Vlad Caraş a reuşit să ne mai producă o mare bucurie. Este vorba de câştigarea medaliei de bronz, lupte libere, categoria 96 kg, învingandu-l în finala mică a Campionatului Mondial de Lupte pentru Juniori de la Zagreb pe campionul european al categoriei, ucraineanul Murazi Mchedlidze.

Luptătorul Vlad Caraș, cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin în anul 2013, a revenit acasă şi a susţinut o conferinţă de presă alături de antrenorul care îl pregăteşte, profesorul Adrian Dacica şi de directorul general al clubului CSM Reşiţa, Rusalin Fâc.
Managerul Clubului Sportiv Municipal din Reşiţa a elogiat în câteva cuvinte prestaţia lui Vlad Caraş şi a declarat că luptătorul va fi premiat şi din partea clubului la care acesta activează, fără a preciza suma care i se cuvine. Sportivul va fi premiat şi din partea Federaţiei Române de Lupte, Vlad Caraş fiind felicitat telefonic de preşedintele acestui for, Răzvan Pârcălabu.

Antrenorul lui Vlad, profesor Adrian Dacica a ţinut să declare: „suntem bucuroşi pentru faptul că Vlad Caraș a cucerit această medalie de bronz și este sportivul numărul 1 al Federației Române de Lupte. Îl felicit pe Vlăduț pentru rezultatele din ultima perioadă și mai ales pentru cele din acest an. Vlad este un sportiv în care îmi pun mari speranţe, un sportiv de mare viitor pentru luptele libere din ţara noastră și am certitudinea că se va califica la viitoarele jocuri olimpice. Este un rezultat important pentru el, dar şi pentru sportul românesc. Vlad are calități deosebite și poate face performanță și la seniori, unde eu mi-aş dori să participle la o categorie superioară.“

Înaintea meciului cu turcul Yusuf, Vlad Caraş a primit o veste zguduitoare!

Vlad Caraş, a dovedit multă modestie în discursul său, menţionând că se putea mai mult decât o medalie de bronz la Zagreb, acuzând lipsa de concentrare din partida cu actualul vicecampion mondial la lupte libere, turcul Yusuf Zeybek. Nu am fi aflat niciodată de ce a fost lipsit de concentrare Vlad Caraş, dacă nu ar fi intervenit cu o precizare importantă mentorul şi antrenorul acestui sportiv deosebit, Adi Dacica, care a menţionat că înaintea partidei cu Yusuf, tânărul sportiv român a primit cu mare tristeţe vestea morţii bunicii lui, la casa căreia şi-a petrecut vacanţele copilăriei. Demne de apreciat rămân atât decizia lui Vlad Caraş de a intra pe saltea în următoarele ore aflării veştii, cât şi luptele ce au urmat şi în care şi-a reconfirmat valoarea de mare luptător.
Câștigătorul mai multor medalii și titluri în 2014, campionul Vlad Caraș câștigă până la 1200 de lei pe lună, dar primește oferte de la cluburi importante din țară. Momentan doar din țară.

În vârstă de 20 de ani, luptătorul Vlad Caraș a mai cucerit în 2014 şi două medalii de aur la Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă din Grecia, la seniori (categoria +90 kg) și și juniori (+80 kg). Tot în acest an a intrat și în posesia titlului național al categoriei 120 kg, în competiția desfășurată în aprilie la Tulcea.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei