Drumul ce leagă Timișoara de Autostrada Vestului va fi modernizat și lărgit la 4 benzi! Cu fonduri europene!

modelmic

Drumul județean ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița, va fi modernizat și lărgit la 4 benzi cu finanțare europeană prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea proiectului se ridică la peste 17 milioane de euro.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat contractul săptămâna aceasta proiectul „Modernizarea  DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului Km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (Km 12+975)”. Semnatarii contractului au fost Călin-Ionel DOBRA, președintele Consiliului Județean Timiș, beneficiarul finanțării acordate pentru acest proiect – și Sorin MAXIM, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Regional la nivelul Regiunii Vest.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 691, care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Acesta va fi lărgit la 4 benzi de circulaţie, cu păstrarea traseului actual. Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 56 de luni.

Cei 10,25 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a 6 sensuri giratorii noi și reamenajarea a încă 6, montarea a 181 de indicatoare de circulație, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 stații pentru mijloacele de transport și construirea unui refugiu auto.

Proiectul are o valoare totală de 17,27 milioane euro din care finanțarea nerambursabilă este de 14,29 milioane euro, iar contribuția beneficiarului este de 2,98 milioane euro. Cofinanțarea acestui proiect este asigurată prin Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020 – prioritatea de investiții 6.1 „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

Până în prezent, în cadrul priorității de investiții 6.1, în Regiunea Vest au fost contractate 7 proiecte având o valoare a finanțării nerambursabile de 98,98 milioane euro.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. G. Nicolae

    Cu acest prilej Dumbravita in loc sa fie ocolita va fi impartita in doua si va deveni o localitate foarte poluata. In sec. XXI ,,la noi” drumurile foarte circulate se construiesc trecand prin localitati. Foarte curioasa (cel putin) abordarea. Nici o opozitie a organizatiilor anti poluare? Doar cativa cetateni ai Dumbravitei s-au opus fara castig de cauza.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei