Drumul spre satul de poveste din inima munților Țarcu nu va mai speria turiștii

tarcu1

Încă un drum dintr-o zonă turistică a județului este reabilitat. DJ 683, între Zăvoi și Poiana Mărului a avut parte de a doua etapă de asfaltări. Lucrările efectuate de cei de la Direcția de Drumuri Județene s-au realizat pe o suprafață de 9.200 mp din acest drum de importanță turistică majoră pentru județul Caraș-Severin. Astfel, turiștii și locuitorii din zonă beneficiază de condiții mai bune de circulație pe toți cei 22 de kilometri.

Poiana Mărului, un sat de poveste situat în inima munţilor Ţarcu, la 500 de metri altitudine, unde turismul pentru sănătate este la el acasă datorită aerului puternic ozonat, unic în Europa, a avut de suferit ani buni din cauza infrastructurii rutiere.

Până în vara anului trecut, când au fost începute lucrări de reparații prin plombare pe una din cele mai afectate porțiuni din drumul ce duce spre Poiana Mărului, timp de peste 30 de ani nu s-a făcut nimic la acest tronson. Pe timpul iernii, DJ 683 Zăvoi – Poiana Mărului devenea un traseu de aventură, nicidecum o șosea pe care se putea ajunge în condiții bune în stațiune.

poiana

În luna septembrie a acestui an, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, vorbea despre prioritatea administrației județene de a reabilita și moderniza drumurilor și amintea despre investițiile în acest tronson:

Judeţul nostru este unul dintre cele mai ofertante din punct de vedere turistic, iar din acest punct de vedere, infrastructura este deosebit de importantă.

Investiţia este una deloc de neglijat şi însumează peste 10 milioane de lei, cei mai mulţi fiind alocaţi Văii Almăjului – Cheile Nerei.

În zona Muntele Mic – Poiana Mărului, localităţile beneficiare sunt DJ 608A, Caransebeş (DN 6) – Zerveşti – Turnu Ruieni – Borlova – Staţiunea Muntele Mic (37 km) şi DJ 683, Zăvoi (DN 6) – Măru – Poiana Mărului (22 km)”, a declarat vicepreședintele Popovici.

 

poiana 2

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Emilut

    Nu-l mai tot lăudați atât pe Popovici, pentru că nu există motiv!
    Un simplu calcul arată cam așa 9200 mp / 6.00 m (lațime DJ) = aproximativ 1500 m.
    Au pus asfalt pe 1,5 km din 20 km. Nici măcar 10% !!! Și ăștia 1,5 km sunt cârpeli, făcute pe bucăți, care vor ceda după maxim 2 ani ( a se vedea “asfaltările” lui Popovici pe același sector în anul 2017!)

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei