DSP Caraș încă așteaptă rezultatele contacților primului pacient infectat din județ

a

Numărul cazurilor de pacienți infectați cu coronavirus crește la nivel național de la o oră la alta. Vineri dimineața numărul acestora ajunsese la 64, ultimii 5 fiind din capitală: un bărbat de 39 de ani care a intrat în contact cu o persoană care a călătorit în Germania și alte 4, cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani care au intrat în contact cu fostul ofițer MAI internat la Matei Balș.

În Caraș Severin Direcția de Sănătate Publică așteaptă rezultatele celor 38 de analize ale persoanelor care au intrat în contact cu primul pacient din județ declarat pozitiv la COVID-19. Toate cele 38 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu, iar pacientul se află internat la spitalul de boli infecțioase din Timișoara. Din fericire femeia izolată la Unitatea de primiri Urgențe din Reșița nu este infectată.

În ultimele 24 de ore, județul Caraș Severin a fost tranzitat de 25 de autovehicule cu un total de 81 de persoane, în coloane însoțite de echipaje de poliție și jandarmi. În aceeași perioadă au fost introduse în carantină în Caraș Severin 7 persoane, cărora li se vor recolta analize pentru a afla dacă sunt sau nu infectate cu coronavirus.

La nivel județean avem până la această oră persoane aflate în carantină. Referitor la condițiile de masă și cazare ale acestora, departamentul de comunicare al Comitetului pentru situații de Urgență a județului Caraș-Severin a remis presei următorul comunicat:

„În urma zvonurilor despre condițiile precare ale spațiului de carantină în care au fost duse câteva persoane care veneau în țară dintr-o zonă cu potențial de risc, având în vedere și faptul că printre cei cazați acolo se află şi copii mici, prefectul județului, dl. Cristian Gâfu, împreună cu inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Gl. bg. Vasile Zorzor“ Caraș-Severin, Alexandru Tobă, s-au deplasat personal pentru a verifica situația.
În urma discuțiilor cu cetățenii carantinaţi, reprezentantul Guvernului în teritoriu va solicita instituțiilor cu atribuții creșterea eficienței activităților ce presupun asigurarea nevoilor minime a mijloacelor de subzistență a persoanelor aflate în această stare inconfortabilă.Înainte de a pleca de la fața locului, prefectul județului și șeful jandarmilor au lăsat ciocolată și scutece celei mai mici fetițe aflate alături de părinții carantinaţi. Celula de criză a CJSU se întrunește zilnic pentru a asigura o bună comunicare și funcționare a planului de intervenție în situația generată de infecția cu COVID-19.Toate problemele preluate personal de la cetățeni vor fi analizate în cadrul ședințelor următoare.
Nu trebuie uitat că această criză a coronavirusului a venit brusc, departamentele de intervenție fiind nevoite să se adapteze din mers pentru a face față situației, lucru care până în momentul de față s-a și întâmplat. Publicul trebuie să știe că membrii CJSU sunt la datorie 24h din 24 pentru a fi în permanență la curent cu situația din teren și pentru a gestiona evenimentele în timp real“.

 

Dan AGACHE

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “subzistenţă … prefectul județului și șeful jandarmilor au lăsat ciocolată și scutece celei mai mici fetițe aflate alături de părinții carantinaţi.”

  Copii în scutece nu au voie ciocolată. Nici Red Bull.
  Nici cafea. Nici bere.
  De lapte praf au auzit prefectul şi şeful cantinei (carantinei)? :(
  Fie şi Nestle, că e mai ieftin.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei