DSP Caraș-Severin a avizat creșterea numărului de paturi pentru pacienții Covid

a

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus din Caraș-Severin crește de la o zi la alta, iar locurile din cele două unități sanitare, dedicate tratării acestor pacienți, din Reșița și din Caransebeș, devin insuficiente.

În acest sens, Conducerea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, în speță directorul executiv jr. Dănilă Miloș, a participat recent la redesenarea circuitelor COVID-19 de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, precum și la procesul extinderii numărului de paturi pentru cei infectați cu noul coronavirus. Directorul DSP a avut convorbiri cu managerul SJUR, jr. Waldemar Murgu, cu directorul medical dr. Jaro Marșalic și cu directorul de îngrijiri as. șef Aurora Andreș, pentru a se asigura că sunt respectate normele epidemiologice.

aa

O la fel de bună colaborare o are DSP Caraș-Severin și cu Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, acolo unde va urma o altă vizită a conducerii DSP Caraș-Severin – directorul executiv jr. Miloș Dănilă, care se va întâlni cu managerul unității, dr. Gheorghe Borcean. Și la Caransebeș vor fi urmărite măsurile luate pentru prevenirea aglomerării cu bolnavi infectați cu noul coronavirus, în special secția ATI.

În prezent la unitatea sanitară din Reșița numărul de paturi a crescut de la 60 (32 infectați și 28 suspecți) la 138 (102 infectați și 36 suspecți), iar la spitalul din Caransebeș numărul de paturi disponibile s-a dublat de la 50 la 100 (71 confirmați și 29 suspecți) – ne-a precizat directorul DSP Dan Miloș. A crescut de asemenea și numărul paturilor la ATI – alocate pacienților infectați cu noul coronavirus.

aaa

În prezent în cele două unități sanitare sunt internate 137 de persoane.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei