DSP s-a autosesizat în cazul condițiilor de carantinare din Oravița

aaa

Pe situl Reper24 am publicat ieri o plângere formulată de o persoană sosită din Italia în urmă cu două zile, care reclama condițiile improprii de cazare într-unul din centrele de carantină din Caraș Severin, respectiv cel din Oravița. În urma unei anchete efectuate de specialiștii DSP am primit la redacție un comunicat pe care îl redăm integral:

Către publicația online Reper 24, Stimați domni/doamne, 

În condițiile în care nu ni s-a solicitat niciun punct de vedere în legătură cu situația prezentată de către publicația dv. în cursul zilei de 25.03.2020, privind unele condiții de carantinare din Caraş-Severin, ne vedem nevoiți să face următoarele precizări, potrivit inspectorilor sanitari care s-a autosesizat și au analizat situația: 

în acest moment în spațiul de carantină la care faceți referire există 38 de persoane sosite din zone cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus, Italia și Franța, cazate în 18 camere. Condițiile igienico-sanitare din acest centru de carantină au fost verificate de reprezentanții DSP în 12.03.2020, conform procesului verbal nr. 68/12.03.2020. La acea dată condițiile s-au dovedit corespunzătoare, nu existau defecțiuni tehnice vizibile la instalația de apă sau compartimentele sanitare din camere. Trebuie precizat că din data de 12.03.2020, de când au fost introduse în carantină primele persoane, accesul în clădire este interzis, nemaifiind posibilă remedierea unor eventuale defecțiuni apărute în aceste spații. Persoanelor carantinate li se asigură hrană, în cantități considerate de către acestea, suficiente, produse de igienă personală și materiale de curățenie, pe care le primesc ori de câte ori solicită. 

Persoana care a contactat publicația dv. a ajuns în acest centru în data de 24.03.2020, ora 13.30, din Italia, dovedind un comportament recalcitrant și solicitând să fie lăsată să plece. În camera care i-a fost repartizată erau scurgeri de la grupul sanitar situat la un etaj superior, ceea ce a dus la apariția unor pete de mucegai. Aceste neconformități nu existau la data vizitei spațiului respectiv de către DSP. La solicitarea persoanei în cauză, administratorul spațiului a dispus mutarea în altă cameră care era disponibilă, împreună cu o altă persoană cu care era cazată. În continuarea, însă, această persoană e nemulțumită. Astfel, au fost scoase din circuit o cameră cu două paturi și alta cu patru paturi. 

DSP Caraș-Severin a contactat telefonic toate persoanele carantinate în acest centru pentru a verifica dacă mai există și alte plângeri referitoare la condițiile de cazare dar nu au mai fost consemnate alte plângeri“. 

Comunicatul este remis de COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Din surse credibile, care au dorit să-și păstreze anonimatul, am aflat că zilnic mâncarea este adusă de reprezentanții primăriei Oravița, personal care NU beneficiază de echipament de protecție. Din respectivul centru nu fusese externată nicio persoană, fiind dat în folosință cu mai puțin de 14 zile în urmă, perioada minimă de carantinare, iar lenjeria nu se spală ci este preluată și distrusă ca fiind echipament cu risc biologic ridicat. Preluarea gunoiului menajer și a tot ceea ce se aruncă din respectivul centru este efectuată tot de către reprezentanții primăriei, din clădire până la poartă unde așteaptă mașina de preluare a gunoiului.

Suntem convinși că semnalul nostru de alarmă privind condițiile de cazare a personalului carantinat este unul menit să țină trează atenția opiniei publice și a organelor abilitate de a efectua controale în asemenea centre.

sursă foto: radioresita.ro

Citește și Scăpați din iad, uciși acasă cu bună știință. Condiții mizere de carantină în Caraș-Severin

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Gavagina Alina

  Pers care a făcut reclamația nu a fost recalcitranta, și nu a dorit sa plece acasă… Eu am martori ca nu a fost deloc asa!! Nu mai mințiți ca să va acoperiți iresponsabililitatea și incompetenta dv Direcția de sănătate publica!! Prin condițiile de aici voi asa înțelegeți ca ar trebui sa fim în siguranță și sănătoși?? Toate lenjeriile de pat erau murdare și neschimbate, am auzit asta și de la alți oameni.. Va rog sa detaliați despre faptul ca în cursul nopții de marți spre miercuri ați chemat un echipaj de politie datorita faptului ca a-ți cazat 2 pers venite din Franța sau Germania pe care le-ați obligat sa stea în acele condiții infernale… Rușine sa va fie, voi ar trebui sa luați masuri de igiena nu sa ne băgați aici sa ne îmbolnăvim!! Și din data de 12.03 pana în data de 23.03 vreți sa spuneți ca s-a degradat clădirea în halul asta??? Ne luați drept prosti??? Cei vinovați o sa răspundă cu siguranță!!

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  Dubios de … ,,scandalos”… Solicit redacției REPER 24 sa reposteze şi ,,COMENTARIILE” anterioare (cu conținut decent,normal,real temeinic si legal).Nu a fost si nu există doar unul ( cel anterior ! ). În numele democratiei şi presei libere ,,WHAT’S HAPPENING” ?… )):: (în sens tragicomic bineînțeles).

  Raspunde
  1. Moderator Reper24

   Stimate domnule Lacucaracea, comenariul dumneavoastra a fost moderat (sters), datorita limbajului si caracterului jignitor adus unor terte persoane, limbaj, pe care dumneavoastra l-ati abordat ! Daca continuati sa va exprimati la acelasi nivel, veti fi blocat neconditionat !
   Va multumesc pentru intelegere !

 3. Lacucaracea

  Am deranjat ,,stâpânirile” prin coținutul postărilor mele. ,,Iertare stăpâne , iertare” !!! ( n.r.SECRETUL LUI NEMESIS ). Constat faptul că au ascendent (putere) asupra voastră,de vreme ce procedaţi astfel disimulat.Țineți bine de ele (postări/comentarii) ,,să nu dispară din sistem” ( încă le mai aveți stocate şi pot constitui probe ), fiindcă sesizez organele judiciare pe această cale.Procesul verbal nr.68 / 12.03.2020 este un înscris oficial,ce emană de la o instituție/autoritate publică,încheiat de unul sau mai mulți funcționari publici. Dacă degradările acelea accentuate şi periculoase pentru sănatatea celor plasați în carantina, existau înainte de întocmirea P.V.( aspect evident şi uşor de verificat, sesizat inițial de către mine prin studierea celor câteva planşe foto, respectiv evidențiind ,,printre altele” mucegaiul negru abundent şi ,,scorojeala” sub care puteai băga palma, acestea neputând apărea-ajunge în asemenea ,,hal” în perioada 12.03 – 24.03.2020 ) ; se numeşte în primul rând fals în înscrisuri oficiale în acest context. Femeia respectivă ori alte persoane cazate acolo puteau avea afecțiuni precum astm bronşic,B.P.O.C. sau alte afecțiuni pulmonare ( inclusiv purtătoare de Covid-19 ),fapt ce le agrava situația ( alergie la mucegai şi alte complicații ).Normal că oricine poate protesta si refuza sau solicita tragerea la răspundere în aceste condiții,mai ales având în vedere situația actuală.Nu are nimic de-a face cu fițele sau luxul ,,diasporenilor”… precum scriau alți ,,destepți” ,filozofi anteriori.Aşa ați procedat şi în cazul Colectiv,în cazul copiilor arşi de vii în incubatoarele maternității şi în multe alte cazuri-situații.Iar persoanele/instituțiile implicate,responsabile şi vinovate au fugit până în prezent de răspundere penală cu tot ceea ce derivă din aceasta,pe principiul ,,victima-mortul este de vină”! Ați uitat deja ce imbecilități debitau public ,,pochii” voştrii.Pe aia’ să-i blocați domnilor moderatori.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei