Dumitru Ursu s-a implicat în generarea Catalogului Electronic la Liceul General Dragalina

 a
Elevii și părinții de la Liceul Teoretic ,,General Dragalina” din Oravița, vor beneficia din acest an școlar de un Catalog Electronic pentru generarea unui sistem educațional pe măsura mileniului 3. Despre acest proiect, dar și despre implicarea administrației locale în buna desfășurare a actului educațional. Primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu, a declarat:

În calitate de primar al orașului Oravița, m-am preocupat mereu de susținerea și încurajarea actului educațional pentru că, așa cum spunea Nelson Mandela, educația este ,,cea mai puternică armă pe care tinerii o pot folosi pentru a schimba lumea.”
La solicitarea conducerii liceului, am hotărât implementarea proiectului Catalog Electronic în procesul de învățământ, Liceul Teoretic ,,General Dragalina” din Oravița fiind singura școală din județ care oferă astfel de servicii gratuite elevilor și părinților.
Astfel, începând din anul 2017, primăria acoperă costurile aferente acestui proiect, respectiv accesul gratuit al tuturor dascălilor, elevilor și părinților la aplicația 24edu, recunoscută de Ministerul Educației, dar am asigurat și achiziționarea echipamentelor necesare derulării proiectelor“.
aa
„Odată cu implementarea proiectului, au fost achiziționate 40 de laptopuri cu acces nelimitat la internet pentru toate cadrele didactice și 10 videoproiectoare. De asemenea, în martie 2017 cadrele didactice au participat la o sesiune de formare cu specialiști în tehnologie, pentru a putea face față noii provocări.
Nu numai că acest proiect este o măsură importantă în vederea reducerii absenteismului și a creșterii calității actului educațional, dar în perioada suspendării cursurilor din timpul pandemiei, platformele 24edu și Microsoft Teams au fost folosite de profesori și cei 600 de elevi pentru a continua procesul educativ chiar și de la distanță, chiar din prima zi a suspendării cursurilor.
Consider că în condițiile globalizării și tehnologizării tot mai accentuate a lumii, impuse de contexte economice, sociale și politice mai mult sau mai puțin favorabile, este necesar ca și școala să răspundă acestor necesități și să se adapteze noilor cerințe moderne. Implementarea catalogului electronic la Liceul Teoretic ,,General Dragalina a reprezentat un pas foarte important în realizarea acestui deziderat“ a mai precizat Dumitru Ursu, primar în exercițiu al orașului Oravița, dar și candidat pentru un nou mandat.
 
Dan AGACHE
Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei