După 23 de ani, locuitorii din Marga vor avea apă potabilă la robinete

marga

Deși localitatea Marga are alimentare cu apă încă din 1996, până acum apa nu era potabilă, ci doar menajeră. În prezent, în comună se află în execuție un proiect de reabilitare a rețelei de apă, lucrările fiind realizate în proporție de aproximativ 60%. Proiectul este finanțat prin Ministerul Dezvoltării.

Până acum captam apa dintr-un pârâu numit Mânzu și acum o captăm din Fătăciuna pentru că pârâul din care se făcea captarea veche, în timpul verii seca și nu avea debit așa mare, iar acum captăm din pârâul Fătăciuna. Urmează să punem și o stație de captare, pentru că de la pârâul Fătăciuna captarea trece prin satul de vacanță și să se poată branșa și cetățenii care vor concesiona terenuri și care sunt în momentul de față în satul de vacanță”, a declarat primarul din Marga, Nicolae Beg.

De rețeaua de alimentare cu apă vor beneficia și locuitorii din Vama Marga, sat aparținător comunei Marga, care nu a avut până acum apă potabilă. După cum ne-a dezvăluit edilul, lucrările merg foarte bine și, dacă timpul permite, constructorul va lucra și pe perioada de iarnă.

Conducta este deja trasă până la Vama Marga, se lucrează la captare și la stația de filtrare, în momentul de față și sperăm ca până în martie să finalizăm, să punem contoarele, dar și racordurile până la contor”, a mai spus edilul din Marga.

Finanțarea pentru acest proiect de reabilitare a rețelei de apă din comuna Marga a venit prin programul PNDL2, documentele proiectului fiind depuse de către administrația locală încă din anul 2017. Suma totală alocată acestui proiect se ridică la aproape 5 milioane de lei, fără TVA, iar cofinanțarea din bugetul local are o valoare de aproximativ 300 de mii de lei.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei