„După aderarea la Uniunea Europeană, România și-a pierdut din glorie și din imagine“

a

„Țara noastră ar trebui să aibă o singură voce în Parlamentul European, dar după aderarea la Uniunea Europeană, România și-a cam pierdut din glorie și din imagine“ – afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu. Afirmația a fost făcută în cadrul unei emisiuni live găzduită de Reper24. (Aici poți vedea emisiunea integral: https://www.facebook.com/reper24h/videos/1633687610146276/)

„Chiar dacă suntem a 6-a țară ca pondere din Uniune, România nu este atât de cunoscută pe cât ar trebui. Din păcate România nu este o țară care să conteze în deciziile europene și suntem în continuare insuficient cunoscuți în plan european. De aici probabil și numărul foarte mic de turiști care ne vizitează țara, de aici și investițiile mai puține decât poate ar fi trebuit. În acest sens, cred că indiferent de culoarea noastră politică să încercăm să ne promovăm mai bine; atât interesele dar și ca țară. La ora actuală România este acolo, dar de fapt nu este acolo. Cam așa este percepută țara noastră la nivel european“ – a mai precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

Recent Comisia Europeană a lansat un plan de relansare economică a Uniunii, despre care Europarlamentarul PSD a declarat: „Sunt 33 de miliarde de euro pe hârtie pentru țara noastră, dar oamenii care au comunicat în țară nu au spus, da, sunt 33 de miliarde de euro, dar o parte din bani trebuie să-i dăm înapoi; Am primit ceea ce ni se cuvine pe baza unei formule matematice: suntem al 6-lea stat ca alocare dar suntem și al 6-lea stat ca pondere. Uniunea Europeană va aloca 750 de miliarde de euro pentru țările membre în scopul relansării economice, din care 500 de miliarde ar fi sub formă de granturi, adică fără ca statele să-i returneze. Evident este o propunere care va fi negociată în această lună și vom vedea dacă se va ajunge la un consens“.

Victor Negrescu a mai precizat că dacă se va aproba acest plan, România ar putea beneficia de cele 33 de miliarde de euro, din care doar 12 vor trebui returnate, eșalonat în câțiva ani. Accesarea acestor sume are însă o serie de condiționalități: România ar trebui să aibă un plan național de redresare economică, o serie de proiecte strategice, care până la această oră ar fi trebuit să existe deja.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei