După Adrian Cican e rândul Alinei Stancovici să-și caute dreptatea în instanță

modelmic

 

 

 

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a dispus trecerea parțială a unităților sanitare din România în subordinea Ministerul Sănătății, astfel încât partea financiară să revină Primăriilor, respectiv Consiliilor Județene, iar numirea managerilor să fie apanajul Ministerului. Acest lucru s-a întâmplat în perioada stării de urgență, iar unitățile afectate de această dispoziție au fost spitalele din Reșița și Caransebeș.

După încheierea stării de urgență, în perioada vidului legislativ, managerul Spitalului Județean din Reșița, Alina Stancovici, a revenit pe post timp de 12 ore, după care același ministru a reconfirmat decizia anterioară, prelungind-o și pe perioada stării de alertă printr-o Hotărâre de Guvern. Aceasta a fost discutată în Parlamentul României, transformată în lege, iar numirile la conducerile unităților sanitare au revenit administrațiilor locale, respectiv județene.

După ce Adrian Cican managerul Spitalului Municipal din Caransebeș a atacat în instanță deciziile ministrului, a venit și rândul managerului de la Reșița, Alina Stancovici, care a făcut același lucru:

„Am depus un dosar la Consiliul pentru Combaterea Discriminării și pe rolul instanței sunt 3 procese: contestarea primului ordin de suspendare, cel pe starea de urgență, contestare la al doilea ordin de suspendare, cel pe starea de alertă și o cerere de suspendare a ordinului până se judecă cele două“ – a declarat pentru Reper 24, Mircea Boboșa, avocatul Alinei Stancovici. „Din punctul meu de vedere toate vor fi câștigate, sunt foarte clare“, a mai precizat avocatul Boboșa.

Deasemenea, acesta a precizat că vor fi solicitate și daune materiale pentru perioada de suspendare din funcția de manager. Vă reamintim că Alina Stancovici a câștigat un concurs organizat de Consiliul de Administrație al spitalului, concurs anulat de 3 ori pentru ne-prezentarea niciunui candidat, nici măcar a fostului și actualului manager interimar Waldemar Murgu. Contractul a fost semnat, iar prima zi de lucru a Alinei Stancovici a coincis cu prima zi de declarare a pandemiei de coronavirus în țara noastră, iar după 3 săptămâni a fost suspendată de ministrul Nelu Tătaru.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Makanaki

  Deci nu pierde nimeni, doar noi! Taica Walderama Murgu (zis J.R) are cel putin 10.000 lei pe luna (fara parandarat) plus ce mai pica pe investitii ca doar scopul lui asta este, de asta a fost numit, iar Alina Cumintina, are si ea salariile recuperate in instanta plus despagubiri pe care le va castiga cu siguranta! Deci, cine pierde?..NOI, ca platim la jmecheri sanatatea in salariu si o mai platim odata in medicamentele pe care nu le au in spitale! Totul se face cu acordul unui ministru impostor, impreuna cu echipa lui de hoti!
  Traiasca sanatatea, ca nu prea avem parte de ea!

  Raspunde
  1. Andrei Podreanu

   Atat ai inteles tu, Makanaku! E firesc ca cineva care a dat un concurs si s castigat niste drepturi sa si le apere de….Tatarii care calca torul in picioare.
   Adica Murgu nu s-a inscris in viata lui la un concurs desi e in pragul pensiei, dar e la a 5 a numire si sta pe un salar si is temoeratura angajatilor in spital.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei