După temperaturile toride din aceste zile meteorlogii anunță cod galben de vreme severă

aa

Administrația națională de meteorologie a transmis o avertizare de cod galben de vreme severă, valabilă în 20 de județe din Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte. De duminică dimineața de la ora 6 și până seara la ora 18, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

  Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi în nord-vestul teritoriului încă din a doua parte a zilei de sâmbătă 11 iulie.
În zonele de câmpie 
disconfortul termic va fi accentuat sâmbătă după-amiaza, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. În cursul zilei de duminică, 12 iulie, în regiunile vestice, nordice și centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat, iar la amiază indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unități.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei