E compatibil! Primarul Luca Mălăiescu a câștigat definitiv procesul cu ANI!

lucaAni

După un proces îndelungat care a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, primarul Luca Mălăiescu a câștigat războiul cu ANI, instituție care a încercat să dovedească, fără succes, incompatibilitatea alesului din fruntea orașului Oțelu Roșu. Prin decizia numărul 2668 dispusă astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul formulat de primarul Luca Mălăiescu împotriva senținței civile nr. 173 din 2015, atunci când Curtea de Apel Timișoara l-a considerat vinovat pe edilul de la Oțelu Roșu. Mai mult decât atât, prin decizia de astăzi, ÎCCJ a casat sentința atacată și a obligat Agenția Națională de Integritate la plata către recurentul – reclamant Mălăiescu a sumei de 5000 lei.

„O firmă înființată în 2006, care practic nu a funcționat și care nu a avut depus bilanț de activitate și din care m-am retras în 2010, nu credeam să îmi provoace atâtea bătăi de cap pe rolul instanțelor. În cele din urmă, la capătul unui drum de peste 4 ani, Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat cu celeritate și a făcut dreptate“, a declarat primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu.

Prin decizia nr. 2668, de astăzi, 20 iunie, a fost respinsă, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri pentru dezlegarea unei chestiuni de drept, referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003. Înalta curte a admis recursul declarat de reclamantul Mălăiescu Luca împotriva sentinţei civile nr. 173 din 2 iulie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând: Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mălăiescu Luca, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Anulează Raportul de evaluare nr. 39400/G/II din 08.10.2014, emis de pârâtă. Obligă intimata-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate la plata către recurentul-reclamant Mălăiescu Luca a sumei de 5000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2018.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei