(e) „Învățământul on-line urmărește împiedicarea blocării sistemului de învățământ“ – afirmă candidatul PER

aa

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER), prezent ieri la emisiunea Reper 24 live, profesor universitar Cornelia Anghel Drugărin s-a referit printre altele și la sistemul de educație on-line care se desfășoară în prezent în România. Răspunzând unei întrebări venite de la un alegător, referitoare la posibilitatea ca acest an să fie înghețat, domnia sa a declarat:

„Prin existența acestui învățământ on-line, s-a urmărit tocmai acest lucru, respectiv să nu blocăm sistemul de învățământ, adică nimeni să nu înghețe anul; nimeni să nu piardă un an de educație din viață. Într-adevăr, a fost foarte greu de a implementa acest sistem de educație on-line. Odată neajunsurile referitoare la lipsa accesului copiilor la internet, tablete sau calculatoare și odată pentru că dascălii au fost luați pe nepregătite, dacă pot să spun așa: nu au fost instruiți, nu au fost pregătiți. Fiecare profesor este un erou la această oră. Fiecare profesor a încercat să se adapteze, a trebuit să lucreze dublu sau triplu ca până acum, a trebuit ca mai întâi să se specializeze pe el însuși și apoi să creeze acele materiale pe care să le predea în sistemul acesta on-line și apoi să observe ce s-a priceput de către elevi printr-un astfel sistem de predare“.

Deciziile pe care le vor propune parlamentarii PER vor avea obligatoriu avizul populației. Referitor la modul în care se va obține acest acord al cetățenilor, Cornelia Anghel Drugărin, candidat al Partidului Ecologist Român pentru Camera Deputaților, a răspuns:

„Având acum la dispoziție aceste rețele de socializare și având aceste posibilități, fiind pe locul 3 în lume la viteza internetului, putem să colaborăm foarte mult în acest spațiu virtual, în acest spațiu on-line. Putem să avem un contact permanent cu cei care sunt implicați și care vor să-și spună părerea deschis, fără să se teamă de consecințe și este bine să luăm în considerare aceste lucruri. Politica Partidului PER sprijină în mod evident producătorii locali și mai ales cei care se ocupă de agricultură și încurajează cumpărarea produselor românești, a produselor locale, a produselor autohtone. De asemenea, pe perioada pandemiei cel mai mult suferă întreprinzătorii mici și mijlocii, cei care au PFA-uri și IMM-uri. Trebuie să-i susținem și să nu închidem aceste afaceri. Trebuie să dăm legi, să dăm hotărâri care să-i ajute. De asemenea, toți cetățenii trebuie să cumpere și să folosească produse românești“ – a mai spus candidatul PER Cornelia Drugărin Anghel.

 

Redacția

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. radio sant

    Cred ca acest sistem, a determinat familiile sa mai faca inca odata clasele primare, cel putin un părinte sau bunic, si nu mai vorbim de coordonarea directă si contorul dascălilor asupra copiilor!?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei