E oficial; s-a încheiat procesul electoral în Caraș-Severin

aa

La nici 48 de ore de la închiderea urnelor, Biroul Electoral de Circumscripție 11 Caraș-Severin a încheiat centralizarea votului înregistrat în cele 77 de comune, orașe sau municipii. S-au întocmit de asemenea procesele verbale centralizatoare, iar în termenul legal, materialele relevante vor fi înaintate Biroului Electoral Central.

Președintele Biroului Electoral Județean, judecătorul Rustin Ceasc a declarat în exclusivitate pentru Reper 24:

Pentru funcția de primar în cele 77 de UAT-uri au fost exprimat 124 de mii 372 de voturi valabile,  iar 4,218 voturi au fost declarate nule. În ceea ce privește scorul pe competitori electorali s-au înregistrat următoarele: PNL a obținut 32 de mandate de primar, 13 Alianța Pro Caraș-Severin, 13 PSD, 10 Alianța PSD Pro-România,4 PMP, 2 Pro România, 2 primării au fost câștigate de independenți și unul de PPUSL“.

Citește și OFICIAL! Cu ce procente au câștigat primarii celor opt orașe din Caraș-Severin

 „În ceea ce privește funcțiile de consilieri locali, din cele 861 de mandate PNL a obținut 316, PSD 139, Alianța Pro Caraș-Severin 99,  PMP 96, Alianța PSD Pro România 51, Pro România 35, Alianța USR-PLus 22, Partidul Ecologist 21, PPUSL 20, ALDE 14, Uniunea Sârbilor 8, Alianța Pro România Alde 7, România Mare 7, PNȚCD 7, Uniunea Democrată a Cehilor și Slovacilor din România 5, Uniunea Croaților din România 4, Partidul Verde 3, independenți 2, Uniunea Creștin Democrată din România 2 și câte unul Partidul Socialist Român, Uniunea Ucrainienilor din România și UDMR“.

În ceea ce privește rezultatele pentru Consiliul Județean Caraș Severin rezultatele se prezintă astfel: „Pentru funcția de președinte a Consiliului Județean din cei 7 competitori pe primul loc s-a clasat Romeo Dunca – PNL cu 51.488 de voturi valabil exprimate, urmat de Silviu Hurduzeu alianța Pro Caraș-Severin cu 41.796 de voturi și Mihai Ionuț Popovici PMP cu 11.307 voturi“.

Consiliul Județean va avea următoarea componență: PNL 16 consilieri, Alianța Pro Caraș-Severin 10 mandate iar PMP 4.

În ceea ce privește o serie de nereguli semnalate în timpul și după încheierea procesului de votare, Rustin Ceasc a mai precizat: „Au fost depuse o serie de contestații ieri și astăzi la operațiunea mai multor secții de votare, la mai multe birouri electorale de circumscripție. Niciuna dintre aceste contestații nu a fost admisă din cauza faptului că aceste așa zise contestații excedau competențele Biroului Electoral Județean“.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei