Eleve din Oravița, hărțuite chiar de directorul liceului! „Nu am crezut că există așa ceva în școlile din Caraș-Severin”!

 

modelmic

Caz incredibil la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița, unde a fost nevoie astăzi de intervenția polițiștilor, cadrele didactice și elevii acuzând că sunt amenințați și hărțuiți chiar de directorul instituției. Mai grav este că situația nu pare să fie una nouă. Conform acuzațiilor, directorul Daniel Ionuț Bogdan ar fi avut un comportament agresiv și neadecvat deja de luni de zile. Vorbim aici inclusiv de hărțuirea sexuală a unor eleve, pe care se pare că le-a abordat pe Facebook prin intermediul unor conturi false. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin susțin că nu au primit până astăzi nicio sesizare cu privire de comportamentul deviant al directorului.

Conducerea ISJ a convocat astăzi o conferință de presă pentru a prezentat situația, în mod cât mai clar și transparent, după cum susține inspectorul școlar general Carina Pristavu, care s-a prezentat cu o mască la întâlnirea cu presa, fiind gripată.

„Am primit o înștiințare din partea directorului adjunct, Violeta Maghiar prin care ne aduce la cunoștință faptul că dl director, deși era în concediu medical, a pătruns în scoală, în cancelarie, în secretariat și a avut un comportament total neadecvat, agresiv față de cadrele didactice și față de unii dintre elevi. Din ceea ce înțelegem din informare, acesta i-a solicitat unei îngrijitoare să o consulte cu un stetoscop, pe două colege le-a îmbrățișat fără voia lor.

În sesizare se mai spune că o elevă din clasa a XI-a pe care a hărțuit-o sexual prin mesaje scrise și verbale a fost în pericol să fie bătută de dl director în incinta unei săli de clasă. Comportamentul, atitudinea, felul în care a vorbit i-a făcut pe profesori să se teamă pentru siguranța lor și a elevilor și de aceea au sesizat agentul de pază  care a sunat la Poliția Orașului Oravița. S-a deplasat un echipaj de poliție în școală, a stat de vorbă cu cadrele didactice și cu 10 elevi care au fost amenințați fizic și sexual în repetate rânduri prin mesaje pe rețele de socializare”, a precizat inspectoratul școlar general.

Carina Pristavu a adăugat că în sesizarea directorului adjunct se mai precizează că „evenimentele petrecute astăzi sunt apogeul unui șir de fapte asemănătoare care s-au petrecut în ultimele luni”. Cu toate acestea, se pare că nimeni de la liceul din Oravița nu a avut inițiativa sau curajul de a sesiza Inspectoratul Școlar sau chiar Poliția despre cele ce se petrec în instituția în care învață aproximativ 700 de elevi, printre care chiar și fiica directorului.

Dacă toate aceste lucru se confirmă este o pată pe obrazul școlii, comunității locale, ISJ-lui, județului. Vreau să discutăm și cu familia, pentru că aici o vină o are și familia. Știe comportamentul lui cel mai bine și nu a întreprins nimic, mai ales în condițiile în care soția este secretară în școală”, a precizat inspectorul școlar general adjunct Constantin Nicolăescu.

modelmic

Daniel Ionuț Bogdan este director la Liceul Tehnologic Mihai Novac din anul 2016, atunci când a câștigat concursul pentru acest post și an de an a trecut fără probleme de testul psihologic.  „Conform modificărilor aduse legii educației, chiar dacă un cadru didactic are acel aviz psihologic apt la dosarul personal depus la începutul anului școlar, dacă noi constatăm împreună cu Consiliul de Administrație al școlii că există deviații de natură psiho-comportamentală putem solicita unei comisii de expertiză, formată din trei medici specialiști din cadrul DSP, o nouă evaluare psihologică, lucru pe care îl avem în vedere”, a  precizat Carina Pristavu.

Conform celor spuse în cadrul conferinței, conducerea ISJ așteptă acum rezultatele anchetei  în derulare, urmând ca ulterior să ia măsuri administrative.

Eu nu am crezut că există așa ceva în școlile din Caraș-Severin și că se poate ca un director de școală să aibă asemenea comportament”, a concluzionat inspectorul școlar general.

Citește și Anchetă la Liceul Tehnologic Mihai Novac din Oravița! Directorul instituției, acuzat de comportament indecent

 

Karina TINCUL

 

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “care s-a prezentat cu o mască la întâlnirea cu presa, fiind gripată”

  Da. Masca reţine virusul gripal în căile respiratorii :)
  Dar maschează şi limbajul non-verbal cu … feţe-feţe.
  Mai ales când trebuie schimbaţi toţi directorii de şcoli sub diverse pretexte politice. Şi repede.
  Sau penale.

  Raspunde
 2. Miki

  Dacă o educatoare conduce un inspectorat județean, atunci ne ducem la fund! Când a plecat de la Dumbrava Minunată, fetele de acolo, au fost în extaz.

  Raspunde
  1. zero

   Dacă un ţăran de la Armeniş conduce (provizoriu) un Minister de Interne, atunci precum în “cer” aşa şi pe “pământ” :) :) :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei