Elevii cărăşeni, prietenii pompierilor

ec

Etapa judeţeană a concursului Prietenii Pompierilor are loc astăzi, pe Stadionul Mircea Chivu. 12 echipaje de elevi de la şcolile din judeţ se vor întrece pe parcursul a trei probe.

120 de elevi din tot judeţul au spus prezent la concursul organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic. Competiţia, care urmăreşte să dezvolte în rândul copiilor spiritul de echipă, disciplina, iniţiativa şi curajul, este structurată pe trei probe: una teoretică şi două practice – „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

Echipajele participante sunt formate din zece elevi, un comandant, opt concurenţi şi o rezervă, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.

„Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, al promovării atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor”, a declarat Adriana Marghescu, purtătorul de cuvânt al pompierilor cărăşeni.

Diana Radu

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei