Elevii cărășeni și-au exprimat dragostea prin felicitări, de Sfântul Valentin!

modelmic

Aproape 200 de elevi și-au exprimat dragostea în versuri și culoare cu ocazia zilei închinate îndrăgostiților. Astfel, Biblioteca Județeană Paul Iorgovici a organizat joi cea de-a opta ediție a concursului de Valentine.

Școlarii din tot județul au fost provocați să-și manifeste dragostea pentru o persoană, pentru părinți sau animalele de companie, așa cum știu ei mai bine, sub forma unor felicitări inedite. Toate operele de artă au fost adunate de secția anglo-americană a bibliotecii și expuse apoi pentru jurizare.

Chiar dacă s-au mobilizat mai greu decât anul trecut, iar sărbătoarea de Sfântul Valentin pierde din ce în ce mai mult teren în fața tradiționalului Dragobete, elevii au recuperta în ultima săptămână înainte de desemnarea celei mai frumoase Valentine și au umplut expoziția de felicitări.

„Secția anglo-americană a Bibliotecii Județene Paul Iorgovici are o tradiție îndelungată a sărbătoririi zilei de Sf. Valentin. Noi anul acesta am sărbătorit în avans pentru că ziua de 14 februarie a picat într-o zi de sâmbătă. Ne aflăm la a 8-a ediție. Pe măsură ce a trecut timpul interesul pentru sărbătorirea Sf. Valentin în rândul elevilor a scăzut. În primele ediții am avut holul Casei de Cultură plin și un program artistic foarte variat. Anul acesta am primit 179 de Valentine”, a explicat Victoria Bitte, din partea Bibliotecii Județene Paul Iorgovici.

La concursul felicitărilor de Sfântul Valentin s-au înscris elevi de la Școala Nr. 1 din Bocșa, Școala Generală Aurel Peia din Ezeriș, Școala Generală din Soceni, Școlile 7 și 8 din Reșița, Școala Mihai Peia din Reșița, și liceenii de la Colegiul Economic, Liceul de Arte, Colegiul Național Traian Lalescu, Colegiul Tehnic și Liceul Diaconovici Tietz.

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei