Elevii de la „Traian Lalescu” învață la Universitate. Colegiul a intrat în reabilitare

modelmic

Două etaje ale clădirii Corpului E din incinta Universității Eftimie Murgu din Reșița au fost reabilitate pentru a putea găzdui elevii Colegiului Național Traian Lalescu.

La rândul său, Colegiul Național Traian Lalescu va fi modernizat printr-un proiect pe fonduri europene pe care l-a implementat Primăria Reșița și a fost nevoie de mutarea elevilor pentru buna desfășurare a cursurilor.

În urma unui parteneriat pe care administrația locală l-a încheiat cu universitatea reșițeană, s-a putut interveni pentru renovarea celor două etaje de către Primăria Reșița. Investiția a costat administrația locală în jur de 300 de mii de lei.

„Clasele despre care vorbesc erau într-o stare destul de degradată și vreau să transmit că această locație o vom folosi ca jolly joker pentru mai multe școli pe care le vom vom reabilita în următorii 2-3 ani.
După ce terminăm cu „Traian Lalescu” foarte probabil să aducem și pe cei de la „Tietz”. E posibil să aducem și elevi de la Generală 2 aici, atunci când vom intra acolo cu reabilitările și cu modernizările, și așa cum avem această instituție aici, vom face probabil la fel și cu Colegiul Cărășan, vreau să-l folosesc ca jolly joker pentru „Traian Vuia”, pentru „Mircea Eliade”, pentru Colegiul Economic, Generală 8 sau Generală 7, în Govândari.
Mă bucur că am putut aduce copiii aici. În mod clar nu se putea lucra în sălile de clasă în timp ce oamenii reabilitează clădirea”, a precizat primarul Ioan Popa.

modelmic

În corpul de clădire ce aparține universității au fost mutate doar clasele de liceu, în număr de 16 și alte 9 clase postliceale care fac cursuri după-masă. Elevii de la gimnaziu vor fi aduși în clădirea din incinta Universității abia din toamnă.
Directorul Colegiului Național, Luminița Broască, a precizat că această schimbare nu i-a afectat pe elevi, iar cursurile se desfășoară în mod normal, fără niciun fel de sincopă. Mutarea s-a făcut într-o singură zi, având sprijinul angajaților din Primărie, dar și al părinților care au înțeles necesitatea acestei schimbări.

cntl1

Ce se întâmplă la Reșița poate fi privit ca un etalon și un bun exemplu de urmat. Mă gândesc aici la faptul că studenții universității reșițene sunt găzduiți în această perioadă până la finalizarea lucrărilor la complexul cămin-cantină în unități de cazare care aparțin Primăriei Reșița. Am căutat într-adevăr ca în ultima perioadă colaborările universității cu școlile și colegiile din Reșița și din județul Caraș-Severin s-au intensificat cu certitudine în ultima perioadă și sunt bucuros că odată cu mutarea tinerilor de la colegiul Traian Lalescu, aici în Universitate, dinamica în campus va fi una crescută”, a declarat Cristian Chioncel, prorectorul UEM.

Deși conform contractului de reabilitare, lucrările la „Traian Lalescu” ar trebui să se desfășoare pe parcursul a 2 ani, primarul Ioan Popa a susținut că acestea s-ar putea finaliza chiar mai repede, constructorul afirmând că nu vor dura mai mult de un an.

cntl2cntl3

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. TATA

  ce minciuni! de la toti!
  doar etajul 2 e gata, clasa fiului meu de gimnaziu e tot la politie, ca etajul 3 nu e gata!
  iar de mirosul insuportabil de vopsea – ca s-a vopsit si se vopseste in continuare pe repede inainte, constructorul i-a dat demult afara din lmf, asa s-a plecat intr-o zi! – si mai ales de frigul crincen de acolo ce sa mai vorbim?!?!
  si la primarie se lucreaza de o luna de cand e asa frig, fara caldura, ca la lmf????

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei