Elevii din Caraș-Severin sunt îndemnați să participe la protestul „Doliu pentru educație”, în prima zi de școală

modelmic (1)

Elevii din Caraș-Severin sunt îndemnați să se alăture protestului inițiat în prima zi din noul an școlar, la nivel național. Intitulat „Doliu pentru educație”, protestul elevilor se vrea un semnal de alarmă tras cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România.

Consiliul Național al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel național, îndeamnă toți elevii din România să protesteze cu ocazia începerii cursurilor din anul școlar 2019-2020. Astfel, în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivității de deschidere a anului școlar în fiecare școală, îi încurajăm pe cei ale căror interese le reprezentăm să se alăture protestului intitulat „Doliu pentru educație”, spun reprezentanții elevilor la nivel național.

Motivul principal al acestui protest este legat de Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod, spun ei, la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului.

Ne exprimăm mâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ. Consiliul Județean al Elevilor Caraș-Severin, substructură a Consiliului Național al Elevilor care apără și reprezintă drepturile și nevoile elevilor cărășeni sprijină acest demers, încurajând elevii să se alăture protestului.

Noi, principalii beneficiari ai sistemului de învățământ preuniversitar românesc, cerem o schimbare ! Ne-am săturat de măsurile luate peste noapte, măsuri ce afectează climatul educațional, făcându-l extrem de inconfortabil. Îndemn elevii cărășeni să se alăture protestului „Doliu pentru educație”, iar luni când veți participa la deschiderile festive din școlile voastre, purtați o banderolă neagră pe braț. În acest fel, gestul nostru va măsura cât o mie de cuvinte”, declară Marin George, președintele Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin.

foto: ziarullumina.ro

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Emilut

  Să pună mâna să învețe și să lase protestele!
  Nu sunt în stare să promoveze un examen de bacalaureat, examen a cărui dificultate scade de la an la an, dar organizează proteste pe motiv că “programa e prea încărcată pentru noi. E prea multă materie. Nu putem învăța atât! Ne stricăm la cap!”

  Raspunde
 2. Rusmir Ionel

  Oameni buni , pe vremea mea , pentru orice promovare se dadea EXAMEN , fara a se lua scriptic in considerare notele obtinute la scoala pana in acel moment .REUSESTI LA EXAMEN – ESTI PROMOVAT – nu reusesti – incerci alta varianta . A AJUNS CA DOAR ELEVII SA DECIDA SOARTA INVATAMANTULUI .Sant de acord – sa decida – dar prin rezultatele la invatatura – deciziile le iau cei in drept , acasa decide doar el sau intreaga familie ?. Nu este suficient ca avem conducatori care se pronunta doar citind cuvant cu cuvant de pe hartie ?. (Sper ca acasa in dialogul cu sotia vorbeste liber ).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei