Elevii Școlii Nr. 2 din Reșița s-au transformat și anul acesta în spiridușii Moșului Nicolae! Daruri din suflet pentru copiii defavorizați

modelmic+editorial

 

Devenită deja tradiție, acțiunea „Spiridușii moșului” din cadrul proiectului „Bucuria de a dărui” a mobilizat și în acest an aproximativ 260 de elevi și 14 cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița.

Astfel, de luni până vineri, de la mic la mare, elevii Școlii Nr. 2 s-au deplasat în centrele și școlile în care învață micuți cu condiții precare pentru a le aduce o mică bucurie înainte de sărbători. Cu această ocazie, copilașii care s-au bucurat de cutii și pungi pline de jucării, hăinuțe, dulciuri și rechizite au fost îndemnați să dăruiască la rândul lor ceea ce nu le folosește din darurile primite.

S-au bucurat de cadouri micuții de la Școala Primară Mociur, Centrul Aurora Reșița, Centrul de zi Salvați Copiii, Centrul de zi Maria, Școala Gimnazială Nr. 1 și Grădinița din Stavila.

Proiectul a fost inițiat de Elisaveta Vlăduț, fost cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 2, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii Caraș-Severin. În activitățile derulate în cadrul acestei săptămâni au fost implicați toți elevii din ciclul primar.

Cadrele didactice implicate în proiect sunt: Eufemia Jurca, coordonator de proiect, Camelia Bălănescu, Maria Ciontu, Ozana Drăgilă, Mihaela Mregea, Robertha Oprea, Mărioara Popescu, Monica Codilă, Ramona Chirilă, Mihaela Pușcașu și Adina Tîmpa.

Activitățile din cadrul proiectului „Bucuria de a dărui” se derulează cu precădere în preajma sărbătorilor de iarnă, dar și cu ocazia Zilei Copilului. În cadrul proiectului se urmărește stabilirea unor legături între Școala Nr. 2 din Reșița și unitățile partenere.

Următoarea activitate din cadrul proiectului va fi derulată în zilele premergătoare Crăciunului, atunci când se vor oferi cadouri copiilor cu probleme sociale din școală.

 

 

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei