Elevilor caransebeşeni li se pregăteşte ceva: catalogul electronic

modelmic

La Primăria Caransebeş a avut loc, recent, o întâlnire la care au luat parte primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, reprezentanţii unei firme private şi directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar de pe raza oraşului, discuţiile având ca subiect posibilitatea introducerii în şcoli a unui catalog electronic.

Conform declaraţiilor edilului municipiului, pe lângă caracteristicile clasice, prin aplicaţia pe care o oferă cadrelor didactice, catalogul virtual mai îndeplineşte şi alte funcţii. Este vorba despre o aplicaţie foarte complexă, care vine în ajutorul profesorilor şi care a fost deja implementată în multe instituţii de învăţământ din România. Pe lângă facilităţile pe care le oferă, principalul avantaj constă în reducerea absenteismului în unităţile de învăţământ în care soluţia a fost implementată. „Ni s-au şi prezentat date reale în acest sens, din alte unităţi de învăţământ în care a fost implementată această aplicaţie, absenteismul scăzând cu până la 20 la sută, poate chiar mai mult, în funcţie de tipul şcolilor. Cred că orice scădere, fie ea şi de câteva procente, este benefică”, a spus Felix Borcean.

Catalogul virtual va veni împreună cu o tabletă pentru fiecare profesor, achiziţionarea acestora urmând să fie făcută de fiecare unitate de învăţământ în parte, Primăria Caransebeş finanţând, de la bugetul local, sumele cerute de unităţile de învăţământ.

„Pentru elevi, «pericolul» constă în faptul că părinţii vor putea avea şi ei acces la acest catalog virtual, dar, dincolo de asta, consider că este o aplicaţie modernă şi facilă, în care apar inclusiv materialele bibliografice, adică suport de lectură, necesar, iniţial, pentru Limba română, şi am înţeles că, în viitorul foarte apropiat, se vor introduce şi manualele virtuale, astfel încât, cu toate aceste facilităţi, profesorul poate să vină, practic, la şcoală cu această tabletă care nu ocupă foarte mult spaţiu, are internet nelimitat şi nici nu costă foarte mult”, a adăugat primarul muncipiului.

Costul estimat pentru fiecare profesor, în cazul unei tablete, este de aproximativ 10 euro pe lună, iar firma care a făcut propunerea oferă service total, 24 de ore din 24.

„Pentru părinţi, aplicaţia există şi în magazinul Google Play, şi în AppStore Apple, deci este pe toate platformele, astfel încât fiecare părinte care îşi creează un cont poate urmări, în timp real, situaţia elevului, existând inclusiv secţiunea forum de discuţii, iar dacă sunt părinţi care, din diferite motive, nu-şi permit un telefon inteligent, mesajele transmise de profesori sau de directori pot fi accesate sub formă de sms-uri”, a mai spus Felix Borcean.

Cosmin VLAD

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei