„Eliminarea lui Adi Torma, o cruntă nedreptate!“ – afirmă deputatul Ion Mocioalcă

Ion Mocioalca despre eliminare Torma

Excluderea din competiția electorală a candidatului Alianței PSD-PRO România-ALDE de la Moldova Nouă, primarul în funcție al orașului din Clisura Dunării, Adrian Torma, a făcut să curgă multă cerneală în aceste zile în presa cărășeană iar tastaturile calculatoarelor parcă au luat foc. Partizanii, încă edilului, Torma par siderați și consideră drept aberantă decizia definitivă dispusă de Tribunalul Caraș-Severin, în timp ce susținătorii competitorului liberal, Ion Chisăliță, se consideră ca și scăpați în câștigători și pregătesc fiesta galbenă în „Stara Moldava“. Timpul va fi cu adevărat cel care va dovedi cine va fi beneficiarul absolut al acestei nefericite „premiere“ trăite de electoratul de la Moldova Nouă.

Secretarul general PRO România, deputatul Ion Mocioalcă s-a declarat, la rândul său, extrem de revoltat în legătură cu situația creată la Moldova Nouă, acolo unde nu doar candidatul la funcția de primar a fost exclus din cursă, ci și toți candidații Alianței PRO Moldova Nouă care ar fi urmat să ocupe funcțiile de consilieri locali.

Situația de la Moldova Nouă, cu eliminarea lui Adrian Torma din competiția electorală, în mod absolut nejustificat, nu înseamnă doar o mare nedreptate făcută unui om, unui candidat, dar semnifică o mare nedreptate făcută cetățenilor orașului Moldova Nouă. Eu sunt convins că Adi Torma ar fi câștigat alegerile la Moldova Nouă! Pentru că Adi Torma a fost un altfel de primar, față de ceea ce a avut în trecut acest oraș, un primar dedicat care s-a zbătut pentru urbe și pentru locuitorii ei.

Din păcate, primarul în funcție al orașului Moldova Nouă nu va participa la aceste alegeri electorale. Dar, același Adrian Torma poate fi singurul câștigător din această „lucrătură“, de la Moldova Nouă. Odată pentru că se va ocupa de afacerile sale private, oneste și care n-au avut decât de pierdut prin absența sa în ultimii ani iar în altă ordine de idei nu-i va mai bătea nimeni la ușă în fiecare zi să îi solicite sprijinul.

Însă zona, orașul Moldova Nouă și dacă vreți, democrația din județul Caraș-Severin nu au decât de pierdut prin acest gest de excludere. Spun asta gândindu-mă că într-un caz similar, USR -PLUS a câștigat în instanță în județul Ilfov. Acolo neexistând decât un protocol la nivel național între USR și PLUS. Iată că la noi nu a fost suficient protocolul județean și semnăturile liderilor județeni PSD – PRO România – ALDE iar acest lucru ne dovedește că justiția nu e aceeași la Moldova Nouă și la Dorohoi, la Satu Mare și la Ilfov și de ce nu, la Reșița. Drepturile unui om de a alege și de a fi ales nu stau în pixul nimănui, indiferent ce funcție are acest om.

Există o singură modalitate de „răzbunare“ a alegătorilor din Moldova Nouă față de această cruntă nedreptate, ca urmare a excluderii lui Adi Torma și a listei de consilieri locali  PSD – PRO România – ALDE iar aceasta poate consta în votul masiv pe care alegătorii din acest oraș aș trebui să i-l dea lui Silviu Hurduzeu, candidatul pentru funcția de președinte la Consiliul Județean Caraș-Severin și listei de consilieri județeni ai Alianței PRO Caraș-Severin. De altfel, personal, nu cred că acest lucru nu se va întâmpla, pentru că realitatea a arătat că alegătorii au întotdeauna dreptate.

Rămâne ca Alianța PSD – PRO – ALDE de la Moldova Nouă să decidă pe cine va susține dintre ceilalți candidați la funcția de primar rămași în cursă“, a afirmat secretarul general al partidului PRO România la nivel național, parlamentarul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei