Emil Nestor câștigă Cupa Reșița 2020, stabilind un nou record!

modelmic

Pilotul bucureștean Emil Nestor a reușit să se impună în etapa de la Reșița, după o luptă acerbă cu Silviu Dumitrescu și Simone Tempestini, bulgarul Stoev fiind departe de forma pe care a arătat-o în 2019, atunci când s-a impus în fața „băștinașului” Hora, marele absent al acestei ediții.

De altfel, Lucien Hora a fost cel care a dat cu mai bine de 24 de ore în direct la radio Reșița numele câștigătorului etapei. Timpul cu care Emil Nestor și-a adjudecat victoria reprezintă un nou record, camaradul Normei reușind să coboare la 2:01,850!

modelmic
Pe podium a fost secondat de Simone Tempestini care a recunoscut ca a dat tot ce a fost uman și tehnic posibil și de Silviu Dumitrescu, care nu a mai riscat pe Coasta Domanului, la fel ca anul trecut, atunci când a ratat la mustață cupa la Open.

Revenind la recordul stabilit de pilotul Emil Nestor, posesorul unei mașini de curse Norma M20 FC, acesta a reușit să dea măsură talentului său și a forței bestiei cu nume de blondă platinata (Norma Jeane era numele adevărat al controversatei actrițe Marilyn Monroe) chiar în ultima manșă de concurs, Nestor reușind un neverosimil timp de 2 min 1 secundă și 850 de miimi!

Timpul cumulat al câștigătorului Cupei Resita la viteză în coastă a fost de 4 min 5 secunde 571 de miimi, urmat de italianul Simone Tempestini pe un Radical SR 8 cu 4:08.358 și Silviu Dumitrescu pe Osella PA2000 Evo cu 4:08.986. Tot în competiția națională de viteză în coastă de la Reșița la grupa E2 s-a impus timișoreanul Bogdan Cuzma pe Mitsubishi EVO Lancer 9, urmat de Costi Stratnic pe Dacia STCC și Radu Benea pe Mitsubishi EVO Lancer 8 RS.

La grupa GT s-a impus Mihai Leu pe al sau Ferrari 458 Challenge EVO. O surpriză a fost clasarea reșițeanului Cosmin Gruba pe locul secund al clasei E2 SH 2000, în fața mai titratului său coleg de echipa, reșițeanul Claudiu Ciucă și la mai puțin de o jumătate de secundă în spatele italianului Ricardo Tarabelli! Despre etapa de la Reșița peste care a căzut cortina se poate vorbi la superlativ.

Pentru că a fost frumoasă și organizată by The book. Felicitări CB Rally Vest, FRAS și PMR, felicitări piloților, mecanicilor, oamenilor de ordine, arbitrilor și jurnaliștilor care s-au abătut asupra subiectului. Pentru c-a meritat!

 

CEZAR DRAGOMAN

(Foto: Andrei Ardelean)

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei