Epoca Avram, Episodul 3. Descălecătorii de la IPJ Caraș-Severin

modelmic

Baba Manga (nicio legătură cu baba Vanga) mi-a dat în cărţi, mi-a citit în bobi şi a aruncat zarurili. Apropos, nu cred în bobi nici să mă pici cu ceară, nişte zaruri am înghiţit ultima dată când un amic a dat la rînd trei duble, iar bobii mi-au fost întotdeauna nefavorabili.

După ultimele articole din Reper 24, scrise de Sergiu Taban vis-a-vis de salariile de excepţie de la IPJ Caraş-Severin au apărut şi valurile. Ameninţări de chemare în instanţă, mai mult sau mai puţin voalate, intervenţii prin interpuşi şi arătatul degetului , au fost doar cîteva din urmările articolelor cu pricina. Doar că, în articolele astea, Taban s-a exprimat prea elegant dată fiind situaţiunea expusă. Ceea ce nu s-a spus pînă acum, voi spune eu. Cu toate riscurile de deochi sau accident rutier…

S-a vorbit de salariile de excepţie, salarii care trebuiesc acordate numai acelor poliţişti care în anul de graţie 2018 s-au făcut remarcaţi prin activităţi peste medie, adicătelea asta însemnând că au prins vreun grup de hoţi cu un mod de operare deosebit, care hoţi au comis fapte antisociale deosebite şi au creat prejudicii mari care au fost recuperate ulterior de poliţiştii „excepționali“. Bun. Să o luăm sistematic. Poliţistul se propune pentru salariul de excepţie de către şeful de serviciu, care şef întocmeşte un raport în care arată, cu exemple, dosarele soluţionate de subordonat, meritele acestuia şi motivul care stă la baza propunerii. Raportul pleacă la şeful de cadre, în cazul nostru şefa de cadre, care la rîndul ei, întocmeşte un raport, la fel de motivat, către şeful inspector şi întăreşte propunerea şefului de serviciu. Dar dacă şi şefa de cadre a primit salariul ăsta de excepţie, ei cine îi face propunerea ? Întreb pentru un prieten, nu de alta…

Dar atunci cînd acorzi un salariu din ăsta, peste medie, unuia de la Administrativ, e clar, omul a avut merite deosebite, probabil că a cumpărat din banii lui, 10 cearşafuri , în loc de 5, dar şi asta a făcut-o din banii alocaţi în buget.

Sunt curios , de ce mama lui Sătănel, după controlul de pomină de acum cîteva luni , venit de la descălecătorii din IGPR, rezultatele nu au fost aduse la cunoştinţa pălmaşilor , să vadă şi ei, pălmaşii, ce neprihăniţi şi transparenţi sunt factorii de decizie din vârful IPJ-ului!…

Oare nu s-o fi prejudiciat bugetul atunci cînd au fost puşi pe funcţii de conducere poliţişti care trebuiau să iasă la pensie şi care pînă la ungerea pe funcţie, erau simpli ofiţeri operativi şi care apoi au ieşit din sistem cu nişte pensii pe care nu le meritau ? Întreb tot pentru un prieten…

Dacă onor conducerea inspectoratului are vaga impresie că articolele apărute sunt scrise, aşa, în dorul lelii, se înşeală cumplit, iar dacă are vreo bănuială cu privire la vreun partizanat, aşişderea: Nici eu, nici Sergiu Taban nu urmăm nici o directivă, nu ne luăm după şoapte sau bîrfe. Chiar, vorbind de bîrfe, mai ieri am reactivat un vechi colaborator, a se citi, sifonar, jet, ciripitor, cum vreţi să-i spuneţi, care mi-a şoptit suav în urechea stîngă, cu dreapta nu prea aud, că la drum de seară , lângă o fântână de răscruce, a fost abordată o doamnă colonel, ştiţi voi care… căreia i s-a propus pe faţă preluarea frâielor de la IPJ CS, începând taman-direct-exact cu luna martie a.c. ! Sursa e sigură, verificată profesionist din trei părţi. Şi vă mai spun că orice poliţist care este operativ şi ştie un pic de meserie, este întrutotul de acord cu chestia asta, dat fiind faptul că doamna colonel, indiferent ce spun cârcotaşii, e de meserie! Adicătelea e ofiţer de carieră, a terminat Academia de Poliție, a fost operativ de când a venit în sistem şi faţă de contracatindaţi nu are egal; mai pe şleau îi cam bagă în „pozunar“, vorba unui clasic din Poliţie.

Altă sursă mi-a ciripit că mai deunăzi, la Inspectoratul nostru de Poliție a picat din nou un control de la Capitală, dar că de data aceasta băieţii verifică ultrajele la poliţişti, comise de anul trecut încoace…. O mai fi ceva de descoperit ? Asta nu pot spune că nu am intrat telepatic în mintea celor în cauză. Încă. Iar dacă am încă linie directă cu Doamne-Doamne, în zilele următoare vă arăt şi concluziile raportului făcut de băieţii ăia de unde se dă ora exactă.

Până atunci, să auzim numai de bine…

Adi NICA

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Emilut

  “este întrutotul de acord cu chestia asta”

  Domnule Nica, mai consultați un DEX înainte să vă etalați talentul scriitoricesc!
  De asemenea, recomand și consultarea unui DOOM. Nu de alta, dar nu scriem cu Î și  când vrem și unde vrem.

  Raspunde
  1. Adi Nica

   Da,am vazut ,imi cer scuze,asa este ,intru totul este corect,fiind o locutiune adverbiala.Iar talentul meu,domnule Emilut,nu e musai scriitoricesc,dar,vorba romanului,”cui nu-i place”…..

 2. Ivan cel bland

  Pentru Corbaciov: Adi Nica a fost unul dintre cei mai buni politisti de dupa 1990. Sa sti ca “Muschiul lui Avram” este domnul secretar general al Pro Romania.. Fara acest politician de inalta clasa, Avram nu era decat un anonim al politiei. In acest caz proverbul ” Cine se aseamnana se aduna” nu se potriveste.
  Corecte aprecierile cu privire la doamna colonel. Daca doamna ar ajunge sef al IPJ CS situatia s-ar inbunatati substantial. Nu va luati dupa datele prezentate in bilanturi din anii anteriori, datele sunt “cosmetizate’.
  Era sa uit de intrebari:
  – L-ai “ajutat” pe unul din cei mai buni politisti de judiciar sa plece la pensie ca sa nu aiba probelme pentru ca doamna “Chirita” umbla cu hartii si era pensionara?
  – L-ai “ajutat ” pe cel mai bun politist in domeniul ” Resurse umane”, fost sef serviciu , sa iasa la pensie? Te incurca prin profesionalismul sau?
  – Ai primit spor de 75% pentru sambete si duminici, fara sa ai dispozitia scrisa a sefului IGPR ? Daca,da, sunt penale aceste fapte?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei