Epoca Avram sezonul 1 episodul 3 (paranormalul)

modelmic

Stimați cititori, vă mulțumesc mult pentru că apreciați asa cum se cuvine încercarea mea de a vă prezenta realitățile cotidiene din județul nostru sigur. Vă mulțumesc pentru comenturile pe care le-ați facut (în numar destul de mare ) fie că sunt ele pozitive sau negative, toate demonstrând un singur lucru… că vă pasă de cele ce se întâmplă.

Mulțumesc mult și tuturor polițiștilor (sursele mele de informații) și îi rog să nu se supere pe mine că nu pot scrie despre toate informațiile pe care mi le dau sau mi le trimit (că sunt foarte multe) și ar trebui zilnic să avem o rubrică specială destinată poliției cărășene ori, județului, destul de mare ca întindere, are probleme multiple, atât din mediul politic, social, educațional etc, și toate ar trebui prezentate. Pentru a nu vă înșela încrederea și mai ales speranța pe care înțeleg că v-ați pus-o în mine, vă promit că voi încerca cu umilul meu condei să prezint așa cum mă pricep, faptele prin prisma unui observator ce se vrea neutru și absolut dezinteresat (pentru domnul Darpes Ion, care dacă nu mă înșel a fost șef de post „o viață de om“ la postul de poliție Berzasca, actualmente pensionar. Este adevărat că stau în spatele unei tastaturi dar mie îmi place să scriu adevărul și eu cred că toți cei ce stau în stradă zi de zi, pe ninsoare, ploaie, vânt sau soare, care muncesc noapte de noapte pe salarii de 2-3.000 de lei ar fi îndreptățiți la salarii de excelență și nu „șoarecii de birou“ cu salarii de 8-11000 de lei/lună, care dragul meu, tocmai asta trebuie să facă, să ajute polițiștii atunci când au greutăți).

Ivane dragul meu, fie că ești „cel groaznic“ fie că ești „cel bun“ ești tare frate! foarte tare! Cel mai mult mă bucură faptul că ai început să crești gradual în „destăinuirile“ pe care ni le faci si aproape ca sunt invidios pe scurta (dar consistenta) ta intervenție.Voi aștepta cu deosebit interes viitoarele intervenții (sper ca pe cord deschis). Alo ! Alo ! Bucureștiule, aici provincia, te sesizezi sau nu? Doamna ministru, doamnelor si domnilor cu functii de conducere, verificare și dispoziție din cadrul IGPR, ce mai așteptați? Vă place atât de mult cum scriu încât uite calu/v-a luat valul și ați uitat să mai dispuneți verificări? Așteptați ca tot noi să publicăm și probele și abia la sfârșit să apară comisiile de control „pe cai albi“ care să-și asume meritul la fel ca Jandarmeria montană în cazul intervențiilor Salvamont? Nu-i nimic, noi și prietenii noștri Ivanii și Ivancele din Banat vom continua ce am început până când ne va auzi și pe noi cineva. Apropo, sper că nu așteptați alegerile europarlamentare sau Doamne ferește cele prezidențiale, că sunt tocmai în decembrie! (Și domnule comandant Avram dacă nu este adevărat ce scriu și anume faptul că ați acordat salarii de excelenta altor ofițeri de poliție iar eu bat câmpii, că nu-mi plac ochii dumneavoastră, vă anunț că deontologia profesională mă obligă să public și punctul dumneavoastră de vedere. Dar dacă am dreptate, nu vă mai obosiți, ca și așa aveți de dat multe telefoane…)

Dar să revenim la oile noastre, abia fătate, zămislite. Înainte totuși, aș vrea să vă informez stimați cititori că domnul comandant Avram, în disperare de cauză a luat noi măsuri de pază și protecție. Gurile rele și clevetitoare ale coțohârlelor spun că și-ar fi cumpărat în birou un seif adevărat (ultimul model – deschidere doar în baza scanării irisului domniei sale – gen Minority Report, a amprentei de la degetul mare al mâinii drepte și recunoaștere vocală cu parola „vivat El Unico Presidente Mocioalcă!”, bineînțeles tot ale sale) ca să păstreze în el materialul de control întocmit de „delegația de prieteni“ venită acum câteva luni de la București. De ce? Păi (prin metode paranormale – singura noastră șansă) am aflat că ar fi cercetat administrativ pentru mai multe nereguli constatate iar unele din ele sunt ale dracului de serioase. Care sunt? Mai lucrăm la conținut – work in progress, că am încheiat un protocol (secret bineînțeles) de colaborare cu SRI-ul pe această problemă, poate vor reuși să pătrundă cu tehnica din dotare în seiful cel inteligent și să aflăm și noi ce scrie în acest material. Dacă protocolul va fi desființat de Curtea Constituțională (ca nefiind oportun și legal) mai avem doua variante:

 • încercăm să intram pe filiera cu CIA –ului din America că avem niște relații la nivel de director-om de serviciu
 • luăm legătura cu AN (pentru polițiști a se citi „autori necunoscuți“ iar pentru restul cititorilor un țigan din Mociur ) care cu o rangă gen cifru să violeze seiful și astfel să rezolvăm problema.

In extremis dacă totuși nu merge și nu merge, îl vom ruga pe domnul Băsescu să ne recomande persoana care prin paranormal l-a influențat pe domnul Geoana la confruntarea electorală televizată pentru președinție, poate îl determină pe domnul Avram ca de bunăvoie și silit doar de undele cerebrale, să ne prezinte din proprie inițiativă materialul (nu de alta da’ să mai facem un episod sau mai bine zis epilogul).

Bun, deși mă mai mănâncă limba mă opresc aici și încerc să continui cu premianții noștri și trec la numarul trei. Ei bine aici e lucru dracului. De ce? Pentru ca acesta este o doamnă frumoasă și simpatică și eu niciodată nu critic cu plăcere o doamnă. Îmi cer scuze și zău că o să fiu scurt și nu prea rău dar ,,zarurile au fost aruncate”. Despre cine este vorba, ei bine despre ȘEFA SERVICIULUI DE RESURSE UMANE, personal sau cadre cum vreți să ziceți. Cum a apărut această doamnă în acest „peisaj bacovian“? Ei bine, din întâmplare. Nu ai cum sa „te joci“ după bunul plac (a se citi mutări pe statul de funcțiuni, de la o poliție la alta, promovări în funcție, mutări de la un inspectorat de poliție la altul etc.) cu personalul fără să ai un control deplin asupra omului specializat, adică a șefului de la serviciul resurse umane ( dar mai ales să-și țină gura și să nu spună la toată lumea ce se întâmplă în spatele ușilor închise). Asta a învățat-o și domnul Avram și și-a atras-o de partea lui pe simpatica doamnă șefa de serviciu (de unde a învățat, de la moși și strămoși, înaintașii de toate gradele și oamenii de bine ori de la sfătuitorii de taină ai domniei sale).

Stimata doamnă vă stimez și vă respect, așa că vă rog cântăriți bine dispozițiile domnului Avram, cele de retroactivitate (pentru unele documente) sau cele „de acțiune“ în viitor (pentru altele ), fiți alături de polițiști ca și colegi, căci împreuna veti reuși să construiți o poliție mai dreaptă și mai bună (iar domnul Avram de voie, de nevoie va pleca din acest post odată și odată).

Am terminat și cu numărul trei (vedeți, am fost foarte scurt ) și am ajuns la numărul patru. Cin’ să fie, cin’ să fie? O surpriza de proporții care i-a lăsat pe toți cu gura deschisă. De ce ? Pai foarte simplu, următorul pe treapta podiumului este nimeni altul decât ȘEFUL SERVICIULUI CRIMINALISTIC. Cârcotașii (și nu puțini la număr) caută și acum meritele premiantului dar până la închiderea ediției nu le-au găsit. Mai mult, din răzbunare sau pentru a-și explica neputința, ei mi-au spus că singura explicație ar fi doar una. Deși sectorul criminalistic este unul pur tehnic iar criteriile de a pătrunde în acest domeniu sunt draconice, domnul comandant și-ar fi mutat niște prieteni (puteți citi cunoștințe, relații, apropiați, cum doriți ) în niște locuri călduțe în acest sector unde nici nu plouă, nici nu bate vântul, ca la stațiune. Tot cunoscătorii (onești, zicem noi ) mi-au spus că serviciul criminalistic a devenit „stat în stat“, că fiecare vine la lucru când vrea și când poate, că pleacă de la lucru tot când vrea și când are probleme. Mai mult unii cârcotași mai vorbăreți ne-au spus că s-ar consuma și oareșce licori bahice pe la diferite paranghelii ( ziua soacrei, a fătat pisica tripleți, preventiv pentru sezonul de gripă). Oameni răi cârcotașii ăștia, oameni răi și ai necuratului!

Acum încearcă să mă oblige să scriu că în ultimii cinci ani niciun șef de la serviciul criminalistic nu a mai luat salariu de excelență. Ei și ce, poate nu erau buni și nu meritau, ce atâtea discuții sterile, nu, domnule Avram? (vedeți eu țin cu dumneavoastră). Și între noi fie vorba dacă aruncăm un ochi și pe cifrele fantastice din materialul de bilanț pe 2018, vedem că omul acesta chiar a muncit și vă rog să terminați cu cârcotelile . Ce comparații mai aveați nevoie cu indicatorii de performanta din ultimii 7 ani, sa vedeti ca an de an s-a scazut ? Ei bine nu-i nimic si in Biblie se spune ca dupa sapte ani de foamete a venit raiul pe pamant. Inchei aici ca deja au inceput sa ma supere si pe mine, ca parca ar fi ,, Toma necredinciosii”

Ajungem la numărul cinci. Ei bine în această galerie de aur a politiei cărășene nu putea sa lipsească un ofițer în plină afirmare – ȘEFUL POLIȚIEI STAȚIUNII BĂILE HERCULANE. Merite, sunt, perspectiva este, dar sa incepem cu inceputul. Studiind o parte din arhivele nesecrete (încă) ale poliției din Caraș – Severin am aflat cu mândrie (aș putea spune ) ca această zonă binecuvântată din județ, în decursul timpului a reprezentant un pilon de rezistență a întregii organizații. Astfel, în era noastră (deci după Hristos) a dat doi comandanți de inspectorat (care sunt ? – puneți mâna și buchisiți) și mulți, foarte mulți ofițeri și agenți de mare valoare pentru destinul unității de poliție (amintim doar pe șoferul domnului comandant) și cu siguranță că va mai da și pentru prezentul imediat cât și pentru viitorul îndepărtat.

Toate marile evenimente petrecute pe raza județului (de însemnătate județeană, naționala și internațională) plecând de la simpozioane, mese rotunde, tăieri de mot, concedii de odihna, tratamente balneoclimaterice, spectacole folclorice, etc., etc., toate s-au desfășurat la Băile Herculane cu participarea directă și nemijlocită în primul rând a șefului de poliție. Și din păcate pentru unii, cu speranță și bucurie pentru alții. aceste manifestări religioase, de socializare, de tratament, cultural-artistice, de promovare etc. vor continua și de aici înainte, in vecii vecilor, Radule de la arme, care știi ce vorbesc. Așa că fără nici o discuție, merite, sunt. Îmi cer scuze, am uitat o manifestare de maximă importanță pe care am omis-o doar din greșeală, fără pic de intenție, ședinta CEX-ului PSD organizata pe atunci de domnul Ion Mocioalcă (acum să nu credeți ca exista vreo legătura cauzală între acest eveniment banal și salariul de excelență. Doamne ferește !).

Pentru toți cei ce încă se mai îndoiesc, credeți că este ușor să păzești oameni de stat, să-i hrănești, să-i distrezi mai ales când „bossu-ul” de la partidul local dorește ca totul să fie ață. Credeți că pentru inspectorul șef a fost ușor să piardă nopțile, îngrijorat de ziua de mâine? Nu domnilor, nu este ușor și dacă nici în acest caz nu au fost merite atunci unde să fie?

– Ziceam ceva și de Nicu „Sfântu“ Sava, șeriful de la muncipiu?

– Nu patroane, că el e ca apa sfințită, zâmbește frumos și te arde vârtos dacă faci „ale răle“. E băiatu” nostru…

– Ai dreptate, trăiț’ar Moldominu! Bun, atunci notează că ar mai fi încă doi ofițeri de poliție despre care să vorbim next time dar pentru că mai sunt multe de spus mă opresc aici până data viitoare rugându-vă doar ca până la următorul articol să vă gândiți și dacă sunteți buni să-mi spuneți și mie cine câștigă bătăliile, generalii sau ostașii? (ținând cont că generalii din zilele noastre nu mai spun „după mine băieți!“). Vă mulțumesc.

Mi s-a cerut  să fac precizarea expresă c[ toți polițiștii mai sus nominalizați sunt șefi de structuri, deci în competența personală de propunere și acordare a salariilor de excelență de către comandantul unității, ca mâine când apare articolul să nu zică cineva că „a greșit secretara“, când a transcris foile și cei de pe o listă cu cei pedepsiți au ajuns să fie „premiați“.

Aoleu conașilor! Pe telefax-ul redacției am primit un document atât de secret încât este scris de mână. După ce îl citesc și aprofundez (lecturare de 10 ori, contactare colaboratori, oameni de bine, felceri, grăitori în limbi străine, analiști, tăinuitori, iscoditori etc.) o să trec la exploatarea lui. Dacă este așa cum bănuiesc, îmi cer scuze, dar voi introduce un episod în această serie care nu are legătura cu salariile de excelență, dar este dinamită sau mai bine zis „nucleară“. Deci, ATENȚIE MĂRITĂ !

P.S. Am primit la redacție prin mai multe modalități „atenționări“ de bine. De la cine ? Ghiciți dumneavoastră (deși probabil este foarte greu), prin care sunt amenințat cu tot „binele din lume“ (vă rog să faceți un exercițiu și să vă imaginați cam cum ar putea să sune acestea). Am stat câteva zile și m-am tot gândit, întrebându-mă ce ar face un om normal. Tot eu mi-am răspuns, un om normal le-ar lăsa dracului pe toate și ar scrie despre natură, migrația păsărilor, plantele declarate „monumente ale naturii“ de pe raza județului, întreceri sportive la clasele I-IV și alte astfel de articole de importanță „strategică“. Da, ei bine asta ar face un om normal, dar eu cum nu sunt normal mă apuc de articolul ,„senzațional, în direct și în reluare“ ca să-l parafrazez pe Dan Diaconescu.

Talibanu de Serviciu

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Adi Nica

  Despre sefa de la Resurse,numai de bine. A primit salariul de exceptie dupa ce in 2018 a prins fo’ 4 grupuri de hoti cu mod de operare deosebit,din grupuri au fost arestati fo’ douaj’ de banditi si a fost recuperat un prejudiciu de fo’ 2 milioane de euroi ! Ca doar pentru asa ceva se da un salariu din asta de exceptie. Doar ca in acceptiunea sefului inspector meitele pentru un salariu din asta,sint cu totul altele… Iar despre seful de la Herculane,aici o spun cu toata convingerea,il cunosc personal,e un politist peste medie,iar zona merita,in sfarsit,un sef care sa fie din zona si nu unul adus pe cu totul alte criterii… Si la cit mai da din buzunar pentru mitici,atunci cand vin in Bai, poate ca merita salariul de exceptie. In rest,numai Feti Frumosi si Bengosi,taietori de articole de ziar si cunoscatori…Am mai spus,daca seful inspector imi arata un RTUP,ma fac ninja si ma tai cu lanterna ! Dar de unde nu e,nici Doamne-Doamne nu cere…Da’ cafeaua,cum e cafeaua,dincolo era cu mult zahar !…

  Raspunde
 2. IGOR, frate cu IVAN

  Chiar daca azi domnul comandant nu este langa “trupa” ii adresam cateva intrebari cu privire la “protejarea”, “favorizarea”, celui care l-a pus in functie si la ridicat unde este acum:
  – Au fost politisti care care au mers la hoteluri din Resita, cu fotografia fostei sotii a domnului de la Aquacaras, pentru a se stabili daca s-a cazat , cand si cu cine?
  – S-a/s-au rezolvat plangerea/plangerile fostei sotii a domnului respectiv?
  – In data de 16.01.2019, orele 16.02 , ai dat indicatii privind apelul la 112 a doamnei Marioara,care sesiza ca o doamna, de la o farmacie din lunca, foloseste auto B 12 WSG al directorului Aquacaras in interes personal pe rura Resita -Caransebes? s-a descoperit ceva in “filtrele instituite “, sau Nu se confirma,, apelanta nu mai raspunde la telefon”. Se aude Domn “Comisar” de la Consiliul Judetean ?
  – Mai detii terenul din Caransebes, si daca da, si te hotarasti sa-l vinzi, la ce pret?(a cam scazut pretul, nu mai trece nici un drum important prin zona)
  – Este adevarat ca ii inregsitrezi pe toti cei cu functii publice/politice( directori,primari etc.) care iti solicita sa mai promovezi un om de bine, sa-i acorzi un 50%, sa se mute,etc? Daca da , o faci pentru ca atunci cand este momentul sa-i ameninti cu denunt pentru un “trafic de infuenta”?
  Urmatoarele intrebari in episodul urmator.

  Raspunde
 3. Gorbaciov cel iute !?

  Pamflet??? Cam repede dispare din prima pagina ???
  Plecăm de la salariile de merit care sunt ultraverificate,si facem un proces de morala!,ca al comunismului în care nu răspunde nimeni,sau cheia succesului este tinuta bine în fisetul.lui Avram cu amprenta soacra?crezi ca va fi schimbat un inspector șef pe lucrurile astea infantile? Sau mai degrabă politic cum.a si promovt??? L am schimbat pe ivan cu igor,de ce nu cu iohanis sau cu dancila,sau carmen dan ,de unde vine lumina?ne îmbăta cu apa de ploaie! Avram va sta in functie cit vrea mușchi lui

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei